Teslas plan: 3.000 Model 3 i veckan till Europa

Tesla ska transportera 3.000 Model 3 i veckan till Europa, med start i februari. Bilarna skeppas över Atlanten och till hamnen i Zeebrugge i Belgien....
Annons

Tesla ska transportera 3.000 Model 3 i veckan till Europa, med start i februari. Bilarna skeppas över Atlanten och till hamnen i Zeebrugge i Belgien. Det är företaget ICO (International Car Operators) som tar emot bilarna i Belgien som kommer med siffrorna. Enligt ICO kommer dessa leveranser också kunna leda till cirka 100 nya jobb inom ICO.

Tesla har sedan tidigare meddelat att de kommer börja bygga stora volymer av Model 3 för den europeiska marknaden efter årsskiftet.

Något som verkar skilja sig i hanteringen av Model 3, gentemot Model S och Model X, är att Model 3 kommer att slutmonteras i Zeebrugge. Slutmonteringen av Model S och Model X sker i Teslas fabrik i Nederländska Tilburg.

Förra veckan fick vi veta vad Tesla Model 3 kommer kosta i Sverige. Från 650.200 kronor för Long Range Dual Motor All Wheel Drive. Det är alltså exklusive den svenska elbilsbonusen på 60.000 kronor. Vill man ha en Model 3 Performance så kostar den från 767.200, utan elbilsbonus.    

Annons
Annons
Rulla till toppen