Fri fart på Autobahn – snart ett minne blott?

Dagarna med fri fart på Autobahn kan snart vara räknade. I alla fall måste den tyska regeringen ta ställning till ett antal sådana förslag som...
Annons

Dagarna med fri fart på Autobahn kan snart vara räknade. I alla fall måste den tyska regeringen ta ställning till ett antal sådana förslag som syftar till att sänka utsläppen av växthusgaser för att kunna möta EU:s utsläppsmål.

Tyskland riskerar dryga böter från EU om landet inte lyckas sänka utsläppen. Ett av förslagen för att få ner utsläppen är att sätta en hastighetsbegränsning på 130 km/h för hela Autobahnnätet. Och därmed slopa den fria farten som Autobahn gjort sig världskänt för.

Ett annat är att ta bort skattelättnaderna för dieselbilar och istället förflytta dessa skattereduktioner till elektrifierade bilar.

Den tyska regeringen är mycket väl medvetna om att många av dessa förslag kan röra upp en stor kritikerstorm om de skulle klubbas igenom. Så här skriver man i ett pressmeddelande.

”Inte varje initiativ eller alla åtgärder kommer att bli accepterade. Det kommer krävas politiskt kunnande, diplomatisk skicklighet och en vilja att kompromissa för att nå klimatförändringsmålen.”

Annons
Annons
Rulla till toppen