Roligast att köra enligt läsarna – både bensin och el i topp

Porsche kör ifrån andra bilmärken helt när ägarna själva sätter betyg på körglädje i auto motor & sports begagnatdatabas. Samtidigt hamnar flera av Sveriges populäraste familjebilar i botten.
Annons

Modellen som är absolut roligast att köra är Porsche Cayman, där ägarna sätter hela 98 procent i betyg för körglädjen.

Läsarna menar att den har en bra balans mellan att vara en vardagsbil likväl en dag som tillbringas på banan. Dessutom menar de att Cayman är en prisvärd sportbil.

”En underbar äkta Porsche med sexcylindrig sugmotor och manuell växellåda. Den ultimata sportbilen, dessutom till en rimlig peng”, skriver en läsare om Porsche Cayman GTS i en kommentar.

”Bra bil som man kan ha till vardag och på banan, mycket balanserad. Lite mer effekt hade inte skadat, men för den prislappen mycket bil för pengarna”, är en annan läsares åsikt med en Cayman från 2013 och 330 hästkrafter.

Strax därefter kommer Porsche 911 som enligt läsarna är en utomordentlig bil att köra under sommaren, där många har cabrioletversionen.

”Superkul sommarbil. Snygg, snabb, underbar ljudbild, eyecatcher”, skriver en läsare med en Porsche 911 Carrera S och får medhåll från en annan ägare:

”Fantastisk bil, hade ont i käkarna efter att ha kört de första 60 milen hem nedcabbat med ett stort leende hela vägen!”

”Väldigt trevlig bil med roliga köregenskaper i och med den tunga baken”, skriver en tredje läsare.

Även trean på listan är en annan Porsche, nämligen Porsche Boxster. För halva priset kan man få en Mazda MX-5, som har samma betyg som Boxster.

Även elbilarna Tesla Model S och Model X hamnar riktigt bra till i listan.

Tittar man i andra änden av skalan, bilarna som är tråkigast att köra, finns flera populära famljebilar som Volkswagen Sharan, Volvo V70 och Toyota Avensis.

Även populära laddbilarna Mitsubishi Outlander PHEV och Kia Optima Plug-in Hybrid hamnar i botten.

Testlaget har tidigare konstaterat att Mitsubishi Outlander PHEV fungerar att använda i vardagskörning men under aktiv körning kan styrningen kännas död. 

Fotnot: Undersökningen baseras på 25 060 svar från vår begagnatdatabas. Alla modeller med färre än 30 svar uteslöts. Årsmodeller mellan 2012 och 2019 valdes ut.

Roligast att köra enligt ägarna…

Bilmodell Betyg körglädje (%)
Porsche Cayman 99
Porsche 911 97
Porsche Boxster 97
Mazda MX-5 97
Alfa Romeo Giulia 96
Tesla Model S 95
Jaguar XF 94
Mini Cooper 94
Tesla Model X 93
Ford Mustang 93

 …och här är de tråkigaste modellerna

Bilmodell Betyg körglädje (%)
Volkswagen Up 70
Hyundai i40 KOMBI 70
Toyota Auris 69
Toyota Avensis 69
Volvo V70 68
Kia Cee’d 68
Kia Optima laddhybrid 67
Dacia Duster 66
Mitsubishi Outlander PHEV 62
Volkswagen Sharan 58
Annons
Annons
Rulla till toppen