Porsche försvårar för buset: Spårsändare blir standard i alla modeller

Parallellt med utvecklandet av nya Porsche 911 har Porsche arbetat fram en funktion som säkert är välkommen hos ägarna – aktiva spårssändare. Sedan tidigare finns...
Annons

Parallellt med utvecklandet av nya Porsche 911 har Porsche arbetat fram en funktion som säkert är välkommen hos ägarna – aktiva spårssändare. Sedan tidigare finns passiva diton som aktiveras på begäran av ägaren, man nu ska det alltså ske med automatik.

Genom att systemet är aktivt innebär det en anmärkningsvärd sänkning av responstiden vilket förmodligen kommer leda till att en stulen bil kan lokaliseras betydligt snabbare.

Förutom en förmodad sänkt stöldrisk innebär detta också en lägre försäkringspremie och självrisk. Vissa försäkringsbolag kräver dessutom spårsändare, så detta är välkommet på många håll.

Spårsändaren blir standardutrustning på samtliga Porschemodeller som beställs från något av Sveriges åtta Porsche Center och inkluderar ett kostnadsfritt abonnemang på 36 månader. Kunder som har äldre bilar utrustade med Porsche Connect kan aktivera den stöldspårningsapparatur kan aktivera detta på sitt närmaste Porsche Center, skriver Porsche i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Rulla till toppen