Jaguar Land Rover kan bli franskt – PSA-gruppen intresserade

PSA-gruppen som består av Peugeot, Citroën och Opel är intresserade av att köpa Jaguar Land Rover (JLR). Det framgår i läckta dokument som brittiska nyhetsbyrån Press...
Annons

PSA-gruppen som består av Peugeot, Citroën och Opel är intresserade av att köpa Jaguar Land Rover (JLR). Det framgår i läckta dokument som brittiska nyhetsbyrån Press Association tagit del av. 

I det dokumentet finns kalkyler som menar att båda företagen hade tjänat på att ingå en union, samt att det ”rör på sig bakom stängda dörrar” hos Jaguar Land Rover.

PSA-gruppens vd Carlos Tavares har tidigare sagt PSA inte har ”någon brådska” att göra några nya förvärv, men att om möjligheten dyker upp som kommer man överväga det. Det som talar för att denna affär skulle kunna bli av är ju PSA-gruppens senaste oerhört lyckade förvärv av Opel från GM.

Dessutom går det inte speciellt bra för JLR – det fjärde kvartalet under 2018 redovisades en förlust på cirka 3,4 miljarder kronor.

Jaguar Land Rovers ägare, indiska Tata Motors, dementerar dock ryktena om att en försäljning skulle vara aktuell. 

”Det finns ingen sanning i ryktena om att Tata Motors skulle vara intresserade av att sälja Jaguar Land Rover”, säger Tata Motors i ett uttalande.

Annons
Annons
Rulla till toppen