Film: Så bygger Mercedes-AMG sina signerade motorer

Visste du att varje AMG-motor byggs av en person, från början till slut? Jobbet avslutas med att montören sätter sitt namn på motorn.
Annons

De som öppnat motorhuven på en Mercedes-AMG modell har nog noterat att det sitter en rektangulär plakett längst upp på motorn. På metallplattan ser man en namnsignatur – och det är motorbyggaren som signerat ”sin” motor.

Inte många biltillverkare använder sig av en produktionsprocess där en person bygger en motor från början till slut. Som regel är motorbyggandet uppdelat på många moment där olika montörer, fördelat på ett antal arbetsstationer, utför sin avgränsade del av bygget.

Felix Schönhofer är produktchef på Mercedes-AMG och han tar oss med på en rundtur i motorfabriken i Affalterbach, huvudkontoret för AMG-avdelningen. Felix växlar obehindrat mellan tyska och engelska, men filmen har engelska undertexter så det är inte allt för svårt att hänga med.

Felix Schönhofer tar hjälp av motoringenjören Jens (okänt efternamn) som ger en hel del information om de tekniska skillnaderna hos de olika AMG-motorerna.

I serien ”Inside AMG finns det i nuläget ytterligare två filmer, men fler lär följa. De andra två finns längre ned på sidan.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen