Dystra beskedet för prestandafansen

Peugeot har nyligen lanserat en ny generation av småbilen 208 och största nyheten är att den också dyker upp i helt eldrivet utförande, i form...
Annons

Peugeot har nyligen lanserat en ny generation av småbilen 208 och största nyheten är att den också dyker upp i helt eldrivet utförande, i form av Peugeot e-208.

Men lanseringen av elbilen kan samtidigt innebära slutet för Peugeots klassiska GTI-modellnamn. Istället finns uppgifter om att den kommande prestandaversionen av Peugeot 208 blir eldriven, och att den kommer heta något annat än GTI.

Prestandamodellerna kan eventuellt få heta Peugeot Sport Engineered istället, ett namn som redan används i den större 508-modellen.

Men GTI-namnet kommer inte försvinna så enkelt. I Storbritannien slåss Peugeotcheferna om att behålla GTI-namnet och hänvisar bland annat till hur elbilen Porsche Taycan heter ”Turbo” i efternamn.

Peugeots GTI-namn har hängt med i många årtionden och mest ikonisk är förstås 205 GTI som lanserades 1984. Den finns med i vår lista över tio bilmodeller som kommer öka i värde.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen