Olagliga rekordet krossat – snittfart på 165 km/h

Trimmad Mercedes med dubbla bensintankar kom undan trafikpolisen.
Annons

Det klassiska Cannonball Run-rekordet, som går ut på att köra från New York genom USA till Los Angeles, har slagits igen. Den här gången har ett team på tre personer kört sträckan på 27 timmar och 25 minuter – en putsning av det gamla rekordet med en timme och 25 minuter, skriver Road and Track.

Tiden innebar en snittfart på hela 165 km/h inklusive tankstopp och eftersom sträckan körs på allmän väg är det förstås helt olagligt. Men det stoppade inte förarna från att försöka ändå.

Tankstoppen tog för övrigt bara 22,5 minuter. Den högsta tillåtna hastigheten som förekom på vissa delar av sträckan var 80 mph, drygt 130 km/h.

Olagliga rekordet krossat – snittfart på 165 km/h
Rekordbilen är en trimmad Mercedes E63 AMG som även ”tejptrimmats” för att likna en simpel Honda Accord bakifrån.

Förarna körde en Mercedes E63 AMG fulladdad med teknikutrustning och en mänsklig ”spotter” med kikare i passagerarsätet för att hålla koll på trafik och polis. Bilen sticker inte ut särskilt mycket och det är också precis det som är meningen.

Bilen är trimmad till 700 hästkrafter och hade försetts med en extra bränsletank för att få längre räckvidd. Bilen hade bland annat radarvarnare, laserstörare, ett system för att upptäcka polishelikoptrar, flera olika GPS-system, en polisradio och en värmekamera för att bland annat hitta polisbilar eller djur som står dolda vid sidan av vägen. Värmekameran togs dock bort dagtid för att inte dra till sig uppmärksamhet.

Olagliga rekordet krossat – snittfart på 165 km/h
Dubbla bensintankar gav längre räckvidd.

Teamet har spenderat hundratals timmar på research för att hitta en lämplig väg. De lyckades också rekrytera 18 andra personer som följt med på delar av vägen för att hålla utkik.

Tidningen Road and Track som har en lång artikel om rekordet tar även upp riskerna med den här typen av olagliga rekordförsök, inte bara för föraren och passageraren utan också för alla andra trafikanter.

”Även om Cannonballförare hävdar att de är superfokuserade och säkra när de kör två eller tre gånger snabbare än hastighetsgränsen, så är USA inte Tyskland, där vänsterfilen är öppen bara för de snabbaste förarna”, skriver tidningen.

Olagliga rekordet krossat – snittfart på 165 km/h
Interiören vad fullpepprad med polisradio, laserstörare och radarsensorer.
Olagliga rekordet krossat – snittfart på 165 km/h
27 timmar och 25 minuter är nytt (och olagligt) rekord kust-till-kust i USA.
 
Annons
Annons
Rulla till toppen