McMurtry skrev historia – snabbast genom tiderna

Det låg spänning i luften när McMurtry gjorde sig redo för den årliga motorsportfestivalens höjdpunkt Hillclimb.
Annons

Den årliga motorsportfestivalen Goodwood Festival of Speed som anordnas varje år i södra England har återigen skapat rubriker. Det tack vare elbilen McMurtry Spéirling som lyckades bryta rekordet i motorsportgrenen Hillclimb. En gren där bilar tävlar om att sätta den snabbaste tiden på en slingrande bana med stigande lutning, i Goodwoods fall en lutning på 4,9 grader. 

I år anordnades den populära festivalen för alla bilentusiaster mellan den 23-26 juni. 

Äran att få köra den innovativa fläktbilen gick till föredetta Indycar och F1-stjärnan Max Chilton. Britten lyckades navigera den bakhjulsdrivna Spéirling som har 1000 hästkrafter och ett batteri på 60 kWh till en högst imponerande tid – 39,08s.

McMurtry skriver historia då de slog föregående rekord som sattes av Nick Heidfeld. Tysken som 1999 lyckades sätta 41,6s med en McLaren MP4-13, samma F1-bil som den finska F1-föraren Mikka Häkkinen lyckades vinna mästerskapet med. 

År 2019 satte fransmannen Romain Dumas 39,9s med en Volskwagen ID.R. Det under träningen inför själva tävlingen vilket gjorde att Heidfelds rekord stod fast trots allt. Men nu är det alltså McMurtry Spéirling med föraren Max Chilton som är snabbast genom tiderna.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen