Privatleasingfällan – högre räntor kan höja din månadsavgift

Hundratusentals svenskar riskerar högre månadsavgifter för sin bil på grund av höjd ränta. Är du drabbad?
Annons

Privatleasing dominerar den svenska nybilsmarknaden och hela 70 procent av privatpersonerna som väljer en elbil privatleasar. Historiskt har priserna varit mycket attraktiva men i spåren av räntehöjningar händer det saker.

Läsaren Gunnar har exempelvis en Ford Mustang Mach-E Long Range där månadskostnaden höjts från 4 211 kronor till 4 493 kronor – på grund av höjda räntor. Det betyder 282 kronor mer i månaden.

En annan läsare, Marcus, har en Alfa Romeo Stelvio som inklusive en del extratjänster kostade 4 557 kronor i maj men som nu har gått upp till 4 989 kronor. Det betyder en höjning på 8,6 procent och så mycket har inte räntan ökat …

Är du också drabbad? Är höjningarna rimliga? Hur påverkar det din ekonomi? Är det dags att ompröva privatleasing som det bästa och billigaste sättet att ha en ny bil – nu när andrahandsvärden på framförallt elbilar är höga?

Vad tycker du? Hur har din kostnad påverkats? Hör av dig till alrik@automotorsport.se eller skriv i kommentarsfältet så tar vi ett större grepp på det.

Annons
Annons
Rulla till toppen