Volvo Cars återvärvar utvecklingschef från Tesla

Volvo Cars nya FoU-chef Anders Bell har lockats tillbaka efter 6 år hos Tesla, där han senast arbetat som fordonschef i Europa.
Annons

Efter 18 år hos Volvo Cars tog svensken Anders Bell värvning hos Tesla 2016 för att hjälpa tillverkaren höja interiörkvaliteten på sina elbilar. Han kom sedan att vara involverad i arbetet med aktiv krocksäkerhet och hann bli chef för fordonsteknik i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) på Giga Berlin-fabriken.

Men nu har Volvo Cars lockat hem honom för att bli deras nya chef för forskning och utveckling (FoU), meddelar så väl företaget som Bell själv.

– Jag har tagit det mycket svåra beslutet att lämna Tesla. Jag önskar det talangfulla och drivna Tesla-teamet all lycka på deras fortsatta resa. Under de senaste sex åren har vi upplevt enorma framgångar och tillväxt, och vi hade mycket roligt på vägen! skriver Anders Bell på sin Linkedin.

Han ersätter vice vd Javier Varela, som varit tillförordnad posten sedan juni i stället för Henrik Green, som tillträdde den 2016. Green är sedan tidigare också Volvos teknikchef och blir nu även hållbarhetschef. Varela blir den som Bell rapporterar till.

– Att ta hem Anders till Volvo Cars kommer att hjälpa vårt företag att stärka vår befintliga kapacitet, påskynda och förbättra våra leveranser, säger Javier Varela i ett pressmeddelande.

Under sin tidigare anställning på Volvo Cars hann Anders Bell arbeta med utvecklingen av den första XC90. Han översåg också produktionsstarten av XC60 i Kina samt interiören i 90-serien. Återanställningen tycks han se fram emot.

– Jag ser verkligen fram emot att ta upp mina relationer med Volvo Cars och människorna inom bolaget, säger han i ett uttalande.

– Jag hade inte gått med på detta utan det engagemanget som ledningsgruppen och företaget har gjort för att bli elektriska. Det är helt rätt sak att göra, fortsätter uttalandet.

Annons
Annons
Rulla till toppen