Ägarna har sagt sitt: BMW 5-serie är bästa bilen som begagnad

När auto motor & sport-läsarna själva får tycka till om vilken som är den bästa begagnade bilen, i alla kategorier, finns det en klar vinnare. Det är BMW 5-serie. Här förklarar vi varför.

Att få högsta betyg när auto motor & sport utser årets bästa begagnade bil innebär att bilen egentligen inte får ha några svagheter. Det är en hög och jämn nivå som skapar en vinnare.

Just nu består vår begagnatdatabas, med betyg på läsarnas egna bilar, av 44.000 betyg. Det är en helt unik erfarenhetsbank med information om alla märken och modeller. Tidningens testlag kan tala om hur bra en bil är som ny – och i våra tester brukar BMW 5-serie ofta få toppbetyg – men det är bara ägarna själva som kan berätta om hur bilen faktiskt är att leva med till vardags. Ägarna sätter betyg i en mängd kategorier, som komfort, utrymmen, totalekonomi, förbrukning, driftsäkerhet och körglädje.

I den här undersökningen har vi sammanfattat bilarnas betyg i fem olika kategorier. Eftersom resultatet blev så jämnt har vi låtit antalet garantiärenden vara utslagsgivande. För att komma bra till i den här listan måste bilen ha höga ägarbetyg, vara problemfri, ha en rimlig milkostnad, ha fått höga betyg av vårt testlag och förväntas hålla värdet väl under de kommande fem åren. Det är receptet för ett bra begagnatköp!

Med alla dessa parametrar sammantaget är resultatet är tydligt: ägarna älskar sin BMW 5-serie. Det är en praktisk bil med hög komfort och mycket körglädje – och den har dessutom gott om plats för familjen.

Här kan du läsa hela artikeln: Därför är BMW 5-serie bästa begbilen

Ägarna har sagt sitt: BMW 5-serie är bästa bilen som begagnad

Men att köpa en begagnad bil kan kännas jobbigt och otryggt. Det är extremt mycket att tänka på – det räcker inte längre att kolla oljan och ”provköra runt hörnet”. Moderna bilar innehåller avancerad teknik och smarta finesser som tar lång tid att upptäcka.

BMW har gjort det lättare att göra ett klipp på en nästan ny bil med Premium Selection. Här ingår bara utvalda bilar som handplockats och som är i näst intill nyskick. Det ger flera fantastiska fördelar som annars bara brukar finnas i helt nya bilar – och då till en helt annan prislapp.

• För det första ingår tolv månaders garanti på bilen (eller 2.000 mil) om bilen inte är så ny att den fortfarande har nybilsgaranti. Det är ett tungt argument som ger dig ett tryggare bilägande utan överraskningar.

• Bilen är kontrollerad och provkörd av en certifierad BMW-tekniker. Bilen har kontrollerad servicehistorik.

• BMW Mobile Care med omfattande vägassistans ingår om du mot förmodan blir stående.

• Du har också en veckas bytesrätt…

• …och om du finansierar bilen med BMW Financial Services erbjuds du fri service i två år eller 4.000 mil.

Här kan du se Premium Selection-bilar till salu just nu.

Rulla till toppen