Överlägsen helhet: Därför vinner Audi Q5 mot konkurrenterna

Överlägsen helhet: Därför vinner Audi Q5 mot konkurrenterna

Det blev storslam för Audi Q5 när den mötte konkurrenterna i senaste testet i auto motor & sport. Audi Q5 var regerande mästare i klassen sedan tidigare och har inga problem att föra segerflaggan vidare – även efter att ha utmanats av två nykomlingar: Alfa Romeo Stelvio och Volvo XC60.

Det här är alltså andra gången som Audi Q5 hamnar på förstaplats i ett suv-test i auto motor & sport. Förra gången hamnade Audi Q5 på delad förstaplats tillsammans med Audi A4 Allroad med 47,5 poäng, och de båda modellerna vann därmed klart över BMW X3 (som fick 40,5 poäng) och Mercedes GLC (som fick 44 poäng).

Det som kännetecknar Audi Q5 i testet är inte någon enskild detalj som sticker ut, utan en mycket hög och jämn lägstanivå på i princip allt. Den typen av nivå brukar ofta kosta extra, men i det här sällskapet är Audi Q5 faktiskt billigast. Mer om det senare.

Det första testlaget imponeras av är kvalitetsintrycket med en solid och förtroendeingivande känsla i knappar, dörrar och reglage. Audi brukar alltid få till en hög kvalitetskänsla och så även den här gången.

När det är dags att köra iväg visar det sig att Audi har en av marknadens allra mest behagliga dieselmotorer.

"Motorn går väldigt mjukt och vibrationsfritt, och har kraft så det räcker till – även i detta förhållandevis effektstinna sällskap", skriver testlaget.

Audi Q5 får också beröm för den höga komforten, både när det gäller fjädring, bullernivå och framstolar. Luftfjädringen, som är tillval, visade sig också vara värd varenda krona, och rullkomforten beskrivs som "strålande" även med 20-tumsfälgar. Det är inte många biltillverkare som får till så bra komfort med så stora hjul.

På småvägarna bjuder Audi Q5 på fint avstämd styrning med snabb respons och en trygg och förutsägbar balans.

Testlaget gillade också tillvalet "Baksäte plus" där ryggstödet kan justeras – det är Audi ensam om i testet och gör resan bekvämare för baksätespassagerarna.

Annat som märker ut Audi Q5 jämfört med konkurrenterna är de digitala instrumenten som kan anpassas efter förarens önskemål, infotainmentsystemet MMI som styrs föredömligt enkelt och på ett sätt som testlaget beskriver som "ergonomiskt briljant" och tillvalet "Exit warning assist" som varnar för cyklister i döda vinkeln när du öppnar dörren.

Den här nivån brukar som sagt också innebära en hög prisnivå, men här utmärker sig Audi Q5 med testets i särklass lägsta pris och milkostnad. Q5 ligger riktigt bra till även för tjänstebilisten med testets lägsta förmånsvärde för föraren.

"Tryckfelsnisse? Nej, Audi kampanjsäljer Q5 i Sport-utförande och som Proline Edition under ordinarie listpris", skriver testlaget.

Så vad blir resultatet? Audi vinner alla tre ronderna i auto motor & sports test – IQ (som fokuserar på ägande, service och kostnader), TQ (som fokuserar på komfort, utrymmen och teknik) och EQ (där det är köregenskaper, design och "vill ha"-känsla som räknas). Audi Q5 är också ensam om att få fem stjärnor i betyg för säkerheten och komforten.

Audi Q5 får totalt 47,5 poäng mot Volvo XC60 och Alfa Romeo Stelvio som hamnar på 43,5 respektive 38,5 poäng. 

"Audi Q5 fixar precis allt på ett ypperligt sätt", avslutar testlaget.

Läs mer om Audi Q5 och boka en provkörning här