Så mycket tjänar Tesla på varje bil – Nya okända modeller på G

Elon Musk hintar att nya okända Tesla-produkter är på gång.
Annons

Teslas rapport för årets tredje kvartal visade en omsättning på 21,45 miljarder dollar, vilket var något lägre än förväntat och bidrog till att Tesla-aktien sjönk. Totalt har företaget tappat 45 procent av sitt börsvärde i år.

Tesla gjorde en vinst på 3,3 miljarder dollar under kvartalet och levererade 343 000 bilar. Det ger en vinst på blir 107 750 kronor per såld bil.

Elon Musk försöker backa ur köpet av Twitter för 44 miljarder dollar. Han menar dock at ett köp Twitter skulle vara en bra investering.

 – Den långsiktiga potentialen för Twitter är en storleksordning större än dess nuvarande värde, sa Elon Musk under ett investerarsamtal. 

Varken lågkonjunktur eller höjda räntor tycks bekymra herr Musk.

– För att vara ärlig. Vi har gasen i botten oavsett om det är regn eller solsken.

Lastbilen Semi ska börja levereras i december och pickupen Cybertruck ska börja tillverkas i Texas där en ny produktionslinje håller på att byggas upp.

– Vi är inne på slutspurten med Cybertrucken. Ledsen att det tog längre tid än väntat, men det var några saker som kom i vägen, som vansinniga globala leveransbrister, sa Elon Musk under mötet.

Tesla jobbar vidare med att utveckla robot-taxi och enligt Musk gör företaget tydliga framsteg.

Förutom alla kända produkter som är under utveckling hintar Elon Musk även om hittills okända projekt.

– Jag tror att vi har den mest spännande produktportföljen av alla företag på planeten, varav några du har hört talas om och några som du inte har hört talas om.

– Den kommer att vara en mindre elbil för att vara ärlig. Jag tror att den snabbt kommer överträffa produktionen av alla våra andra fordon tillsammans, fortsätter Elon.

Fotnot: Siffrorna har korrigerats efter att artikeln först publicerades.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen