Formel 3 teamet ASM blir Team ART Grand Prix med fyra bilar i Euroserien

Det franska Team ASM Formule 3 har vunnit Formula 3 Euro series fyra år på rad och tillhör ett av världens mest framgångsrika F3 team....
Annons

Det franska Team ASM Formule 3 har vunnit Formula 3 Euro series fyra år på rad och tillhör ett av världens mest framgångsrika F3 team. Dessutom har man kört GP2 under namnet Team ART Grand Prix. Nu slår man samman hela teamet och kör vidare med namnet ART och laddar med två vinnarkandidater samt två rookies till nästa säsong i F3 Euro series.

Årets trea i Formula 3 Euro series, tyske Nico Hülkenberg, fortsätter i teamet och serien även 2008 och han får sällskap av rutinerade engelsmannen James Jakes. Jakes körde i år för Manor Motorsport och slutade på en femte plats i serien.
Från Formel renault kommer två nya förare till ART och Formel 3. Fransmannen Jules Bianchi tog hem segern i franska Formel Renault medan engelsmannen Jon Lancaster gjorde en suverän avslutning i Formel Renault Eurocup efter en trevande inledning och slutade på en andra plats.
– När det gäller namnbytet så är det egentligen bara en teknikalitet för vi har fungerat som ett team under de senaste säsongerna. Nu kör vi vidare och jag tror att vi har stora chanser att vinna nästa års Formula 3 Euro series. Nico och james är båda väl inkörda och har ett stort tekniskt kunnande vilket blir viktigt nästa år då vi får de nya bilarna. Jules och Jon tillhör de absolut mest intressanta rookies som jag sett på flera år så det var ett lätt och logiskt val för oss, berättar teamchefen Frédéric Vasseur.

Annons
Annons
Rulla till toppen