Efter stormen: 3.000 bilar står och ruttnar

På en grusplan utanför Vancouver i Kanada står nära 3.000 till synes splitternya och oanvända BMW- och Mini-bilar. Där har de stått i snart fem...
Annons

På en grusplan utanför Vancouver i Kanada står nära 3.000 till synes splitternya och oanvända BMW- och Mini-bilar. Där har de stått i snart fem år utan att ha använts. Orsaken? En ovanligt kraftig storm utanför Kanadas östkust i februari 2015, det rapporterar Jalopnik.

Ett fraktfartyg fyllt med nya bilar från BMW och Mini hade precis lastats av i hamnen i Halifax när stormen slog till. De 2,966 bilarna som stod parkerade i hamnområdet blev snabbt stående i högt saltvatten.

Det salta vattnet gjorde stor skada och kanadensiska myndigheter rapporterade om att framförallt bilarnas styrstänger blivit hårt ansatta av det salta vattnet. Dessutom började flera av bilarna snabbt att rosta.

Transport Canada (kanadensiska motsvarigheten till Transportstyrelsen) varnade också för en ökad brandrisk, vilket gjorde att man återkallade alla bilarna i säkerhetssyfte.

”Smörjningen av en del komponenter i styrningen kan ha blivit utsatt för saltvatten och det kan medföra att bilen blir svårare att styra.”

Det har gjort att bilarna står och samlar damm, eller snarare mossa, vilket ju såklart är synd. Framför allt ser det dystopiskt ut. Kanske går det att få ett bra pris någon av bilarna om du är sugen på att mecka.

Efter stormen: 3.000 bilar står och ruttnar
Efter stormen: 3.000 bilar står och ruttnar
Efter stormen: 3.000 bilar står och ruttnar
 
Annons
Annons
Rulla till toppen