Mazzanti Evantra V8 ska skrämma LaFerrari

Superbilsklubben får tillskott av excentriska Mazzanti Evantra V8 från Mazzante Automobili i Italien. En gammal bil med ett nytt namn. Och en sju liters sugmotor-V8 med 701 hästar!
Annons

Mazzanti Evantra V8 ska skrämma LaFerrari
Självmordsdörrar på en superbil är i alla fall unikt!

Mazzanti Automobili har specialiserat sig på att ta redan existerande fordon, plocka isär dem och sätta ihop dem igen fast med andra delar. Men, med nya Evantra V8 är det slut med det. Designad av företagets huvudman Luca Mazzanti och chefsdesignern Zsolt Tarnok vill de skapa ett personligt avtryck med en bil som ”inte tillfredsställer alla utan framkallar individuella känslor med sin unika karaktär och exklusivitet”.

Redan 2011 skrev vi om Evantra V8, som då gick under namnet F & M Mugello, då de visade upp mörka bilder på en designad mittmotorbil med led-lampor fram och bak. Nu vet vi desto mer. Dessförinnan var deras designstudie Antas V8 GT i fokus i någon sekund

Evantra är, enligt Mazzantis egen utsago, en ”skräddarsydd” superbil som ska liggar bortom trender. Istället satsar man på en typisk italiensk identitet och en drivlina med ”absolut” prestanda. Bilen har ett stålchassi som är förstärkt med en störtbåge gömd under innertaket. Evantra V8 är strikt tvåsitsig och erbjuds i två olika karossvarianter: Pro-Body helt i kolfiber och One-Body som är en handknackad aluminiumkaross som kan personaliseras efter köparens önskemål. 

Inuti Evantra V8 finner man endast det finaste läder som naturligtvis kan specialbeställas efter smak och plånbok. Startknappen sitter monterad i taket. På mittkonsolen finns det ett vred för motormappningen med två inställningar: strada och corsa. Växlingarna sköts med paddlar på ratten och hanteras av en sexväxlad sekventiell låda (även om det på bilderna tydligt visas en manuellt petad låda).

Mazzanti uppger att det sitter en sju liter stor sugmotor-V8 i aluminium som utvecklar 701 hk vid 6.600 r/min och 848 Nm vid 4.500 r/min bakom förarplatsen. Motorn har torrsump och vevstakar och ventiler är tillverkade av titan. Toppfarten anges till 350 km/h och 0–100 km/h ska gå på 3,2 sekunder. 

Klicka här för att se alla bilderna på Mazzanti Evantra V8!

Annons
Annons
Rulla till toppen