GENÈVE: Morgan moderniserar Aero 8

Brittiska sportvagnsbyggaren Morgan överraskar på Genèvesalongen med en kraftigt moderniserad version av lättviktsmodellen Aero 8, som nu får dubbla krockkuddar, ABS-bromsar och fjärrstyrt centrallås. Morgan...
Annons

Brittiska sportvagnsbyggaren Morgan överraskar på Genèvesalongen med en kraftigt moderniserad version av lättviktsmodellen Aero 8, som nu får dubbla krockkuddar, ABS-bromsar och fjärrstyrt centrallås.

GENÈVE: Morgan moderniserar Aero 8
Morgan Aero 8 har uppgraderats med bland annat bättre ljud- och värmeisolering. Ett nytt tillval är en hardtop av kolfiber. (Klicka för större bild).

Aero 8 med V8-motor från BMW har byggts i 400 exemplar sedan starten 2001, och nu kommer den radikalt moderniserad. Grundstommen, med både chassi och kaross i aluminium, är oförändrad. Men strålkastarna (nu med spolning) är förnyade, liksom grillen och blinkersglasen.
Cockpit har breddats med 15 cm och nu ingår komfortdetaljer som luftkonditionering, farthållare, fjärrstyrt centrallås med elöppning av bagageluckan samt eluppvärmd vindruta.

GENÈVE: Morgan moderniserar Aero 8
Numera ingår luftkonditionering, farthållare, fjärrstyrt centrallås och elvärmd vindruta i utrustningen. (Klicka för större bild).

Säkerheten har höjts med två krockkuddar, bromssystemet är låsningsfritt och garanteras stoppa bilen på 35,8 meter från 100 km/h. Elektrohydraulisk styrservo är också nytt, liksom tryck- och temperaturövervakning av däcken.
Åkkomforten har höjts genom bättre ljud- och värmeisolering, och ny upphängning av differentialen minimerar vibrationer.
Nytt tillval är en hardtop i kolfiber, pris 34.000 kronor.
Motorn är en 4,4-liters V8 från BMW som ger 325 hästkrafter och 448 Nm vid 3.600 r/min. Det räcker för att klara 0 -100 på 4,5 sekunder och ge toppfarten 256 km/h.
Den manuella lådan är sexväxlad, hjulen är 18-tummare med Pirellidäck i dimension 225/40 fram och 245/40 bak. Vikt körklar cirka 1.145 kg.
Bilen kostar i England motsvarande 735.000 kronor. För 1.600 kronor extra får man den egna bilens tillverknings process fotografiskt dokumenterad.

GENÈVE: Morgan moderniserar Aero 8
V8-motorn är på 4,4 liter och ger 325 hästkrafter. (Klicka på bild för större).
Annons
Annons
Rulla till toppen