Seat León: Nästan klar prototyp

Den kallas för studie, men redan i höst kommer denna Seat León att göra officiell premiär på Frankfurts bilsalong. Nya León signerad Walter da Silva....
Annons

Den kallas för studie, men redan i höst kommer denna Seat León att göra officiell premiär på Frankfurts bilsalong.

Seat León: Nästan klar prototyp
Nya León signerad Walter da Silva.


Precis som syskonmodellerna Altea och Toledo baseras den nya León på konceptbilen Salsa. Salsa visade redan 2000 i vilken riktning Seat (läs: Walter da Silva) tänkte gå när det gäller design.
Nya León är 434 cm lång, 182 cm bred och 143 hög. Kontakt med marken sker via 19-tums lättmetallhjul och däck i storleken 265/30.
De åkande sitter i fyra individuella sportstolar som är överdragna med läder i ”metalliclook”. Föraren arbetar med en treekrad läderratt och avläser hastighet och varvtal i klassiskt runda instrument. I mittkonsollen finns ljudanläggning, navigationssystem, klimatanläggning och den massiva spaken till den sexväxlade DSG-direktväxellådan.

Seat León: Nästan klar prototyp
Den produktionsfärdiga bilen får premiär i höst.


Som en renodlad konceptbilsgimmick bär León-prototypen på tre utvändiga och en invändig kamera som skickar bilder till två TFT-bildskärmar. Bland annat kan de åkande i baksätet via en skärm mellan framstolarna följa en kamera som är riktad mot ratt och instrumentering. Den skärmen kan givetvis också användas för att visa DVD-filmer.
Studien har en fyrcylindrig 2-litersmotor med 200 hk/280 Nm. Toppfarten blir då 236 km/h och 0-100 ska avklaras på 6,9 sekunder.
Vilka motoralternativ som kommer i den produktionsfähiga versionen är ännu inte officiellt.

Annons
Annons
Rulla till toppen