Ny Suzuki Alto till hösten

I november kommer nya Suzuki Alto till Sverige. Den förra versionen uppmärksammades mycket för sitt låga pris och blev en ganska stor säljsuccé. Den nya...
Annons

I november kommer nya Suzuki Alto till Sverige. Den förra versionen uppmärksammades mycket för sitt låga pris och blev en ganska stor säljsuccé. Den nya lär inte bli så mycket dyrare, dessutom är beninförbrukningen numera mycket låg.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda helt nya Alto för den svenska marknaden, säger Lars Harlin, VD Suzuki Autoimport AB. Nya Alto har sålts i Japan sedan ett och ett halvt år och går mycket bra på sin hemmamarknad. De bilar som kommer till Sverige tillverkas vid Suzukis fabrik i Indien och kommer hit i senare delen av november
Alto är 349,5 cm lång och 147,5 cm bred. Axelavståndet är 236 cm och med ett hjul i varje hörn är det bra plats fyra passagerare. Vändradien är smidiga 4,6 meter.
Motorn är en helt ny, rak 4-cylindrig 16-ventilsmotor på 1,1 liter (1.081 cc) och med enkel överliggande kamaxel. Den ger 62 hk vid 6.000 varv/min och har ett maximalt vridmoment av 85 Nm vid 3.200 varv/min. Med 5-växlad manuell låda är toppfarten 155 km/tim och med 3-stegs automatlåda 145 km/tim. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är 4,9 liter/100 km, respektive 6,2 liter för automat.
Alto motsvarar Suzukis interna normer för passagerarskydd i en frontal offsetkrock i 64 km/h.
Prislappen startar på 79.900 kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen