Första Suzuki-pickupen: Equator

För att få upp försäljningsvolymen i USA behövs det en traditionell pickup och det ska Suzuki få i slutet av året. Modellen Equator ska få...
Annons

För att få upp försäljningsvolymen i USA behövs det en traditionell pickup och det ska Suzuki få i slutet av året. Modellen Equator ska få premiär i Chicago nästa vecka och ännu så länge har vi bara en illustration. Equator bygger på Nissan Frontier.

Första Suzuki-pickupen: Equator

Suzuki Equator bygger på ett samarbete med Nissan och deras modell Frontier, Navara i Europa. KLICKA FÖR STÖRRE

Pickuper är fortfarande storsäljare i USA och Suzuki vill ha en bit av kakan genom att lägga till sin "Equator" i det breda utbudet. Modellen ska börja produceras i slutet på året som 2009 års modell.
Equator ska premiärvisas på bilsalongen i Chicago och den öppnar på onsdag i nästa vecka, 6 februari. Hittills har vi bara en illustration att visa upp och den kommer från Suzuki, då bildmaterialet redan läckt ut från en amerikansk tidning.
Suzuki Equator är en del av det samarbete som Suzuki och Nissan skrev under i mitten av 2006. De båda tillverkarna breddar sina respektive utbud genom att hjälpa varandra med nischmodeller och Equator är egentligen en milt modifierad Nissan Frontier/Navara. Båda bilarna tillverkas i Nissans fabrik i Smyrna, Tennessee, i USA.
Marknaden för pickuper har minskat kraftigt de senaste åren och det kan verka svårt att slå sig in där konkurrensen redan är stenhård, inte minst prismässigt. Men enligt Suzukis USA-chef Koichi Suzuki har man en mycket stark position i USA som motorcykeltillverkare och hoppas på att märkeslojaliteten ska smitta av sig på pickuperna.
Suzuki Equator ska finnas med fyrcylindriga motorer, liksom V6:or. Någon introduktion i Europa är inte planerad.

Annons
Annons
Rulla till toppen