Visar GM ett Camaro-koncept i Detroit?

Ford och Chryslers framgångar med nygamla muskelbilar har fått General Motors att vakna till. Det ryktas om ett Camaro-koncept redan till Detroit-salongen! Det var Pontiac...
Annons

Ford och Chryslers framgångar med nygamla muskelbilar har fått General Motors att vakna till. Det ryktas om ett Camaro-koncept redan till Detroit-salongen!

Det var Pontiac GTO som startade muskelbilsvågen 1963 och Ford som med sin Mustang gjorde den nya biltypen till en kommersiell succé 1964. General Motors var inte sena att hoppa på tåget och 1966 presenterade man sina Mustang-konkurrenter: Chevrolet Camaro och Pontiac Firebird.

Visar GM ett Camaro-koncept i Detroit?
Får vi se en ny Camaro redan i januari?

Muskelbilsvågen ebbade ut under 70-talet när det de stora V8:orna var tvungna att anpassa sig till både avgasrening, oljekris och oblyad bensin. Men modellerna levde kvar länge och det var inte förrän 2002 som den sista generationen Chevrolet Camaro och Pontiac Firebird dog ut.
Chrysler framgångar med 300 C och systermodellerna Dodge Charger och Magnum, liksom Fords enorma Mustang-comeback, har inte lämnat GM oberörda. Jakten på framgångsrika modeller, sådana som kunderna verkligen vill ha, är det som GM som bäst behöver nu. Därför tror vi att ryktena om en snar revival av Camaro är helt sanna. Uppgiftslämnarna pekar ut Pontiac Solstice som rätt plattform (Kappa), men för Camaro blir det en utsträckt hjulbas med nödbaksäte – ungefär som en halv storlek större Mazda Miata.
Nya Camaro förväntas visas som koncept på Detroit-salongen och om den får rätt mottagande kan den komma i produktion under 2008.

Annons
Annons
Rulla till toppen