Nya BMW Sauber F1.08 och Red Bull RB4 är på banan

Både BMW Sauber och red Bull har visat upp sina nya modeller inför årets säsong och är redan i full fart med att testköra på...
Annons

Både BMW Sauber och red Bull har visat upp sina nya modeller inför årets säsong och är redan i full fart med att testköra på Jerezbanan.

Nya BMW Sauber F1.08 och Red Bull RB4 är på banan

Red Bull RB4 klar för banan

David Coulthard rullade ut på banan i Jerez i dag med senaste versionen av Red Bull Renault RB4. Red Bull hade en hel problem med hydrauliken under förra säsongen och tvingades därför bryta allt för många race varför ingenjörerna har lagt ner ett omfattande arbete på att just förbättra tillförlitligheten i den nya RB4.
-I dag handlar det enbart om shake down. Vi fick delar till bilen så sent som under gårdagskvällen. Installationsvarven gick perfekt och känslan att köra den nya bilen var stor. Nu börjar det hårda arbetet med att utvärdera bilen och förbättra den, sa Coulthard efter de första varven.
Red Bull komfirmerade också i dag att Sebastien Buemi blir test- och reservförare hos red Bull denna säsong.

BMW Sauber visade upp sitt nya bygge, BMW Sauber F1.08, i München.
– Vi har kommit långt på de två och halvt år som vi hållit på i den nya teamkonstellationen. Vår nya F1.08 inkluderar allt som vi hade med oss i bagaget samt allt det som vi lärt oss i det nya teamet. Jag tror att vi kan minska gapet till Ferrari och McLaren i år med de vapen vi nu har i form an bra bil samt två duktiga förare som har ett mycket bra förhållande med våra ingenjörer, kommenterade teamchefen Mario Theissen.
– Nya F1.08 är inte en ny bil utan en vidarutveckling av förra årets modell. Den är dock förändrad på många punkter. Speciellt nöjda är vi med den nya aerodynamiken och den stabilet som bilen fått. En viktig detalj har varit att inte tappa marktryck i svängar och här är jag övertygad om att vi funnit en bra lösning som ger förarna full kontroll. Merparten av dessa förbättringar sitter i såväl front som bakvingarna samt i utformningen av den nya noskonen samt i de nya hjälpvingar som vi monterat på motorkåpan. Även om vi nu tror att vi har en bra lösning så är jag säker på att den kan förfinas efter de tester som vi nu inleder, berättade Willy rampf som är teknisk chef hos BMW Sauber.

Annons
Annons
Rulla till toppen