Volvo C70 facelift – avslöjad utan maskering!

En medlem på Swedespeed-forumet hade en otrolig tur – han ramlade rakt in i en reklamfotografering av Volvo C70! Som vi ser är det den...
Annons

En medlem på Swedespeed-forumet hade en otrolig tur – han ramlade rakt in i en reklamfotografering av Volvo C70! Som vi ser är det den ansiktslyfta C70, årsmodell 2010, helt utan maskering. Nog är det lite S60 Concept idéer som lånats, eller hur?

Volvo C70 facelift - avslöjad utan maskering!

Hoppsan – Volvo C70 facelift, helt omaskerad på Barcelonas gator! Klicka på bilden för att se fler foton från reklamfilmningen, via Swedespeeds forum.

Volvo kan inte varit speciellt försiktiga när man arrangerade sin reklamfilmning av nya, ansiktslyfta C70 i Barcelona. Bilen rullades in helt utan maskering och naturligtvis fanns det folk på plats med mobilkameran i högsta hugg.

Den här gången hade dock Volvo ovanligt mycket otur då en av de förbipasserande är medlem på entusiastsajten Swedespeed, med signaturen ”al-bcn”, och genast publicerade bilderna på sajtens forum. Ni som vill se fler bilder från reklamfilmningen kan klicka på den här länken för att komma direkt dit.

Som vi ser är det ”facelift” 2010 av C70, helt omaskerad. Det ger oss möjlighet att jämföra med årsmodell 2009 och det finns en hel del förändringar. Grillen har blivit större och tydligare markerad med en större kromsarg. Hela fronten är mera framdragen i underkant och strålkastarna har fått en helt ny design med ljusare partier och något som kan tolkas som varselljus med lysdioder. Området kring dimljusen har blivit större och nog sjutton är det ganska mycket idéer som man internsnott från S60 Concept, eller hur?

Volvo C70 facelift - avslöjad utan maskering!

Även bakpartiet har fått ett nytt stuk, med hjälp av nya bakljus. Klicka på bilden för att länka till Swedespeeds forum. Redan när C70 presenterades i Frankfurt 2005 berättade Fedde Talsma, designansvarig för nya Volvo C70, att man planerade för ett ”facelift” – men den uppgiften skulle någon annan göra.

Även bakpartiet har fått flera nya detaljer. Som vi ser har bakljusen på årsmodell 2010 en helt ny design där armaturen ”tar tag” i stötfångarens linjer och fullföljer dem upp mot bagageluckan. Den lilla uppåtgående knycken som finns på årsmodell 2009, mot bakluckan, verkar vara helt borta på nya bilen. En rolig detalj är förstås att Volvo använder samma regskylt vid båda fotograferingstillfällena – mest plåtade regskylten någonsin?

Sannolikt kan vi vänta oss en uppfräschad inredning också och en inte allt för vild gissning är att bilen står utställd på Frankfurt-salongen i september, med omedelbar lansering strax efter. Volvo-folket som vi pratat med låter berätta att man har många roliga nyheter på gång, men frågan är hur mycket vi får se på Frankfurt-salongen, som traditionellt alltid varit en mycket viktig mässa för Volvo.

Volvo C70 facelift - avslöjad utan maskering!

Fronten på C70 får stora förändringar i höst – som vi kan se på spionbilderna ovan. Här årsmodell 2009. KLICKA FÖR STÖRRE

Annons
Annons
Rulla till toppen