WRC: Flodin kör MINI WRC på Sardinien

Det blir två svenskar i WRC-klassen nästa tävling i Rally-VM, nu är det klart att Patrick Flodin kör nya MINI WRC. Redan tidigare var P-G...
Annons

Det blir två svenskar i WRC-klassen nästa tävling i Rally-VM, nu är det klart att Patrick Flodin kör nya MINI WRC. Redan tidigare var P-G Andersson anmäld i en Ford WRC.

WRC: Flodin kör MINI WRC på Sardinien

Inte att undra på att han ser så glad ut, Patrik Flodin, han har just fått klart att han och kartläsaren Göran Bergsten debuterar i WRC-bil på VM-rallyt som körs på Sardinien första helgen i maj.

Glädjande för svensk rallysport kommer två av våra mest rutinerade förare att köra den italienska deltävlingen av Rally-VM som körs på Sardinien i början av maj. P-G Andersson är anmäld i en Ford Fiesta WRC och nu är också Patrik Flodin klar – i en ny MINI WRC.

MINI Cooper WRC presenterades i Oxford vid en presskonferens på måndag och redan dagen efter kom alltså beskedet att Patrik Flodin kör WRC-klassen på Sardinien. Flodin har hyrt in sig hos italienska rallyteamet Grifone som nyligen fick en av de första Mini Cooper WRC levererad.

MINI är än så länge ett oskrivet kort eftersom det är en hel ny bil i VM. Men vi har som mål att få upp farten och konkurrera om sträcktiderna med fabriksförarna Dani Sordo och Kris Meeke, säger Patrik som får Göran Bergsten som kartläsare.

P-G Andersson som också kommer att köra i WRC-klassen på Sardinien i en likadan Ford Fiesta som Fords fabriksförare. P-G testar och laddar just nu för Protons rallyteam i IRC och på torsdag börjar Rally Islas Canarias, årets andra deltävling i IRC.

– Det är bra med ett tredagars, hårt rally inför WRC-tävlingen på Sardinien. Då har man körningen i kroppen och jag är naturligtvis lika laddad inför WRC som jag är för IRC-tävlingarna, säger P-G.

Annons
Annons
Rulla till toppen