SPION: Mercedes nya lillsuv

Mercedes A-klass säljer över förväntan och snart är det dags för nästa modell baserat på samma plattform – en liten suvmodell som ska ge både Audi Q3 och BMW X1 en rejäl match.
Annons

Mercedes lanseringen av nya A-klass överträffar alla förväntningar och nu är det full fart på fabrikerna i Tyskland, Ungern och hos Valmet i Finland. Nu ligger Mercedes i startgroparna med en liten suvmodell baserad på A-klassen. Modellen är tänkt att sno kunder från bland annat Audi Q3 och BMW X1.

GLA blir i grundutförandet framhjulsdriven men även fyrhjulsdrift kommer erbjudas. Rykten säger att fyrhjulsdrivningen då levereras av svenska Haldex och att det blir cirka 25 procent lättare än jämförbara system.

Toppmodellen av Mercedes nya lillsuv, GLA 45 AMG, blir bestyckad med en turbomatad 2-litersfyra med förväntad toppeffekt kring 350 – 370 hästkrafter och drivning på alla fyra. Drivlinan hämtas från A 45 AMG.

Förutom vanliga A-klass och GLA förväntas Mercedes snart tillföra två ytterligare modeller på samma plattform. Det blir en coupé (CLA) samt ytterligare en modell. De flesta bedömare tror att det blir en ”CLA Shooting Brake”, det vill säga en rymligare kombiversion av CLA.

Vad tror läsarna, blir Mercedes GLA en succé när den kommer ut på marknaden?

Annons
Annons
Rulla till toppen