Bildläcka: Nya Range Rover Sport

Helt nya Range Rover Sport har halkat ut på nätet flera veckor före den officiella premiären i New York. Kolla in bilderna här!
Annons

Bildläcka: Nya Range Rover Sport
Klicka för att se alla bilder hos Pistonheads.

För några år sedan, när koldioxid blev ett modeord i bilbranschen, fick stora och lyxiga suvar som Porsche Cayenne och Range Rover Sport dåligt rykte. Det blev politiskt inkorrekt att köra suv. Men försäljningen har gått fantastiskt bra och nu är det dags för andra generationen Range Rover Sport.

Som vanligt är vi inte säkra på om det är Land Rovers pr-avdelning som spelar oss ett spratt eller om det verkligen är som sajten Pistonheads uppger – att ett företag som fått i uppdrag att tona rutorna på bilen till en tv-reklam läckt ut bilderna på nätet.

Bildläcka: Nya Range Rover Sport
Teaserbilden avslöjade inte så mycket – men takprofilen verkar stämma med de läckta bilderna.

Men här är den i alla fall. Land Rover har nyss släppt en teaserbild på Range Rover Sport, som skulle visas upp på bilsalongen i New York i slutet av mars.

Designen hämtar förstås mycket inspiration från nya Range Rover med betydligt mer aerodynamisk front och nya strålkastare med karaktäristiska led-strålkastare. Bakpartiet hämtas istället från lillebror Range Rover Evoque och är mer sluttande än på ”stora” Range Rover. Gissningsvis får Range Rover Sport-förarna också vara utan den tvådelade bakluckan som Range Rover-ägarna kan njuta av. De tre läckta bilderna finns hos Pistonheads.

Även tekniken hämtas till stor del från Range Rover vilket betyder att Sport-modellen blir mycket lättare än föregångaren. Motormässigt kan vi förvänta oss att V6-dieslarna säljer bäst. Toppmodellen blir antagligen en kompressormatad bensin-V8, men det har ryktats om att Land Rover ska byta ut den mot samma kompressor-V6 som också sitter i Jaguar F-Type.

Alla detaljer släpps i samband med New York-salongen.

Läs också: Range Rover Sport blir sjusitsig – och ”lätt”
Spionbilder: Här kommer nya Range Rover Sport

Annons
Annons
Rulla till toppen