Nya Mercedes C-klass – klarar den trycket?

Äntligen är det dags för ett riktigt test av nya Mercedes C-klass, som ger en hel del S-klassvibbar. Här utmanas den av Volvo S60, BMW 3-serie och Lexus IS. Frågan är om C-klass har vad som krävs för att vinna i den tuffa klassen?
Annons

Nya Mercedes C-klass – klarar den trycket?
Missa inte 17 sidor C-klasstest i nummer 7/2014.

Nej, vi har inte tagit fel – det är en Mercedes C-klass som vi testar, och inte en S-klass. Men på långt avstånd är det svårt att se skillnaden. Nya C-klass känns riktigt lyxig både på insidan och utsidan.

Vi på svenska auto motor & sport är först i världen att få testa nya C-klassen. Vår testbil är utrustad med en dieselmotor på 170 hästar och en hel del lyxiga tillval. Eller vad sägs om ljudsystem från Burmester och luftfjädringen Airmatic, som för första gången finns tillgängligt i lilla mellanklassen?

Här får Mercedes C 220 Bluetec gå en match mot körglada BMW 320d, storsäljaren Volvo S60 D4 och hybridutmanaren Lexus IS 300h. Vilken väljer du?

• Läs hela testet på 17 sidor i nummer 7/2014 av auto motor & sport. Du kan köpa den direkt här på sajten, i butik eller teckna en prenumeration.

Annons
Annons
Rulla till toppen