Tjänstebilsinfo
De viktigaste nyheterna om tjänstebilar direkt i din mejl – prenumerera här!

Jaguar visar nya XE – är detta din nya tjänstebil?

Jaguar lockar med en helt ny mellanklassmodell för dig som tröttnat på BMW 3-serie och Volvo S60. Vad sägs om läcker design och en supersnål dieselversion?

Kanske är det dags att välja en Jaguar som tjänstebil? XE ska utmana BMW 3-serie och de andra premiumbilarna i mellanklassen.

Jaguar XE får ett nytt infotainmentsystem med 8-tumsskärm och en del smarta hjälpmedel som autobroms och adaptiv farthållare.

Under måndagen visade Jaguar upp en helt ny modell i mellanklassen som ska utmana BMW 3-serie, Mercedes C-klass, Volvo S60, Audi A4 och Lexus IS.

Jaguar XE får en helt ny motorfamilj med fyrcylindriga motorer som går under namnet Ingenium. Den brittiska biltillverkaren har investerat sex miljarder kronor i en helt ny fabrik och anställt 1.400 personer för att tillverka de nya motorerna.

Snålast bland XE-modellerna blir en dieselversion med 163 hästkrafter och 350 Nm. Den ska släppa ut 99 gram per kilometer vilket innebär en förbrukning på ungefär 3,7 l/100 km. Siffrorna matchas av Volvo S60 med den nya D4-motorn på 181 hästkrafter och 400 Nm. Volvo uppger 3,7 l/100 km och 97 gram per kilometer.

Jaguar XE blir mycket viktig för att märket ska kunna öka försäljningen på den viktiga Europamarknaden. Den utgörs till stor del av tjänstebilister som föredrar dieselmotorer. Volymerna är stora och kan Jaguar slå sig in här kan det innebära jackpot för försäljningssiffrorna.

Jaguar påpekar också att XE-modellen med den nya Ingenium-dieselmotorn får längre serviceintervaller för att locka tjänstebilister: det är två år eller 3.500 mil som gäller. 

Exakt hur mycket Jaguar XE kostar som tjänstebil är inte klart, men räkna med ett instegspris på strax över 300.000 kronor.

Läs mer: Jaguar XE officiell – här är alla bilder och fakta
Läs mer: Jaguar XE-premiären som fick internet att koka över

Elbilar och hybrider allt populärare

Se hela listan – vilken är din nästa tjänstebil?Din e-postadress Har du tjänstebil? Vilket märke kör du som tjänstebil?
Läs mer om nyhetsbrevet »
Begenkäten
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206