Tjänstebilsinfo
De viktigaste nyheterna om tjänstebilar direkt i din mejl – prenumerera här!

"I Sverige är det fortfarande lite gubbe med keps över Mercedes"

Den trötta gubbstämpeln ska bort en gång för alla – det ska Mercedes Sverigechef Marc Boderke se till. I en intervju med auto motor & sport berättar han också om den stora tjänstebilssatsningen.

"Mercedes ska vara spännande och överraska – men jag tänker inte tala om hur, då blir det ingen överraskning!", säger Marc Boderke.

Läs hela intervjun i nya Edition Mercedes – 148 sidor med bara Mercedes!

Lyxigt och konservativt – så skulle många beskriva Mercedes i Sverige. Det säger Marc Boderke, som är Sverigechef för Mercedes, i en intervju med auto motor & sport.

"Här finns det fortfarande lite 'gubbe med keps' över Mercedes. Vi har inte nått ut med att berätta om all vår nya teknik, hur coolt och progressivt Mercedes verkligen är idag", säger han.

Försäljningen ligger heller inte på samma nivå som för Audi och BMW, men förra året växte Mercedes med 25 procent i Sverige. Samtidigt växte BMW med sex procent och Audi ökade med elva.

• I vilka segment ska ni öka mest?

"Vi kommer växa snabbt i de mindre segmenten, i Japan är A-klass störst. Vi kommer också bli större på tjänstebilsmarknaden. 2013 hade vi fem speciella tjänstebilsmodeller, nu har vi 70. Vi har 34 modeller under 7,5 basbelopp och 22 miljöbilar. Vi har också vässat vår prispolitik", säger Marc Boderke.

För att ändra på Mercedes gubbstämpel ska märket utstråla "modern lyx", säger Sverigechefen Marc Boderke. Enligt honom skiljer sig den moderna lyxen från den gamla, pråliga lyxen.

Han är helt övertygad om att Mercedes kommer gå om både Audi och BMW i försäljningsstatistiken.

"Vi har inget bestämt år, men under det här årtiondet. Vilken typ av bil man än vill ha ska Mercedes vara nummer ett på radarskärmen."

Hela intervjun med Marc Boderke kan du läsa i Edition Mercedes – ett nytt temanummer från auto motor & sport som du kan köpa digitalt direkt på sajten eller i butik från den 30 juni.


Elbilar och hybrider allt populärare

Se hela listan – vilken är din nästa tjänstebil?Din e-postadress Har du tjänstebil? Vilket märke kör du som tjänstebil?
Läs mer om nyhetsbrevet »
Begenkäten
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206