Nu ska Ford göra en ”Cross Country” – utmanar Passat

Det är inte bara suvarna som skjuter iväg försäljningsmässigt – även ”nästan-suvarna” säljer riktigt bra. Det gäller alltså upphöjda kombibilar med terrängdetaljer, som Volvo XC70 och...
Annons

Nu ska Ford göra en

Det är inte bara suvarna som skjuter iväg försäljningsmässigt – även ”nästan-suvarna” säljer riktigt bra. Det gäller alltså upphöjda kombibilar med terrängdetaljer, som Volvo XC70 och Audi A6 Allroad.

Nu ger sig också Ford in i den lukrativa klassen. Köparna är nämligen beredda att betala flera tusenlappar extra för att få ett tuffare utseende med högre markfrigång, hasplåtar och gummidetaljer på sidorna.

Ford planerar tre nya ”Allroad-modeller” inom de närmaste tre åren, uppger Autocar.

”Vi skulle till och med kunna göra det med modeller som man kanske inte skulle kunna tänka sig, som Fiesta. Vi sätter på några svarta paneler på rätt ställen, ett takräcke och får den att se mer aktiv ut”, säger Europachef för Ford, till tidningen.

Ford avslöjar inte exakt vilka modeller som blir aktuella men gissningsvis ligger kombiversionerna av Mondeo och Focus närmast tillhands. Allroad-versionen av Ford Mondeo skulle bli en tuff konkurrent till Volkswagen Passat Alltrack och kanske också kommande Volvo V90 Cross Country.

Även Mercedes ska ge sig in i klassen med kommande E-klass All-Terrain.

Annons
Annons
Rulla till toppen