Premiär för fyrcylindrig motor i Porsche Macan

Porsche vill locka nya köpare och därför kommer nu suv-modellen Macan med en ny instegsmotor. Det handlar om en fyrcylindrig turbomotor med 252 hästkrafter och...
Annons

Porsche vill locka nya köpare och därför kommer nu suv-modellen Macan med en ny instegsmotor. Det handlar om en fyrcylindrig turbomotor med 252 hästkrafter och 370 Nm. Siffrorna är exakt desamma som i turbomotorn i nya Audi A4 men gissningsvis har Porsche anpassat en del detaljer för att få en något annorlunda karaktär.

På typiskt turbomanér finns vridmomentet tillgängligt länge, från 1.600 till 4.500 r/min. Sjustegad dubbelkopplingslåda är standard. 0–100 km/h går på 6,7 sekunder, vilket är 1,3 sekunder långsammare än sexcylindriga Macan S med 340 hästkrafter.

Men förbrukningen blir lägre: 6,7 l/100 km jämfört med 8,7 l/100 km i Macan S. Tjänstevikten landar på 1.770 kilo vilket gör detta till Porsches lättaste suv. Porsche Macan är 75 kilo lättare än BMW X4 xDrive28i.

Om den förbrukningsskillnaden mellan fyr- och sexcylindriga Macan stämmer blir det ett ganska stort hopp upp till den sexcylindriga motorn, men den lär samtidigt bjuda på en härligare motorkaraktär.

Annons
Annons
Rulla till toppen