Volkswagen CC läggs ned – ersättaren närmar sig

Det börjar närma sig premiär för nästa generation Volkswagen CC. Det innebär också att Volkswagen nu lägger ned produktionen av dagens modell, enligt uppgifter till...
Annons

Det börjar närma sig premiär för nästa generation Volkswagen CC. Det innebär också att Volkswagen nu lägger ned produktionen av dagens modell, enligt uppgifter till Autocar. Volkswagen CC finns heller inte längre med på listan över modeller på svenska Volkswagens hemsida. Kanske är det dags att slå till på en lagerbil och förhandla sig till rabatt?

Under förra året såldes fem Passat för varje såld CC, så det är ingen högvolymmodell, men det har ändå varit en viktig modell för att skapa uppmärksamhet för märket. Volkswagen hakade på trenden med ”fyradörrars coupémodeller” som blev populär med Mercedes CLS.

Volkswagen är just nu inne i slutfasen av utvecklingen av nästa generation CC som förmodligen också byter namn. Designen hämtar inspiration från konceptbilen Volkswagen Sport Coupé GTE som visades upp på Genèvesalongen 2015 och som du kan se på bilden ovan.

Motorerna hämtas direkt från dagens Passat och kanske dyker det också upp en laddhybridversion med namnet GTE.

Vi har tidigare visat bilder på hur ersättaren till Volkswagen CC kommer se ut.

Annons
Annons
Rulla till toppen