Bygg nya Volvo XC60 och se vad den kostar

Nya Volvo XC60 hade världspremiär i början av mars. I dag startar den svenska försäljningen. Dessutom kan du bygga din egen bil i "bygg-bil"-funktionen och se vad den kostar.
Annons

Bygg nya Volvo XC60 och se vad den kostar

Intresset för nya versionen av Europas mest sålda mellanstora suv är väldigt stort. Nuvarande XC60 står för 30 procent av Volvos globala försäljning. I Sverige är bilen en av de mest säljande Volvomodellerna vid sidan av Volvo V90 och Volvo V60.

Nu öppnar orderböckerna för svenska kunder. På Volvos hemsida går det även att bygga sin egen nya Volvo XC60 och få pris.

”Vi har stora förhoppningar på nya Volvo XC60”, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Nya XC60 har mycket ny teknik, exempelvis autobromssystemet City Safety som nu har kompletterats med en ny styrassistansfunktion. Från start kan bilen fås med T8 Twin Engine bensin plug-in-hybrid. Bilen kommer också med Volvos egentillverkade bränslesnåla fyrcylindriga bensin- och dieselmotorer.

Den finns i tre utrustningsnivåer: Momentum, Inscription och R-design.

Nya XC60 kommer att byggas i Torslandafabriken med byggstart om några veckor. Parallellt fortsätter produktionen av nuvarande XC60 i Gent ett par månader till. Lansering hos svenska Volvohandlare blir det efter sommaren.

Prisexempel nya XC60:

D4 190 hk, AWD, Momentum kostar från 435.900 kronor

D4, AWD, Inscription kostar från 475.900 kronor.

D5 AWD kostar från 465.900 kronor

Föregångaren: D4, 190 hk, AWD, classic momentum kostar från 366.000 kronor

Läs också: Så mycket kostar Volvo XC60 som laddhybrid

Annons
Annons
Rulla till toppen