Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser

Kia Stonic är en helt ny modell som ska slå sig in i B-segmentet, det vill säga bilar med en längd kring 3,9–4,2 meter. Segmentet...
Annons

Kia Stonic är en helt ny modell som ska slå sig in i B-segmentet, det vill säga bilar med en längd kring 3,9–4,2 meter. Segmentet med dessa ”minisuvar”, eller crossovers som en del säger, växer mycket snabbt i Europa.

Kia Stonic mäter 4.140 millimeter i längd men har ett ovanligt långt axelavstånd på 2.580 millimeter. Det ger korta överhäng och goda innerutrymmen, speciellt baksätet är rymligt även för långa vuxna. Bagageutrymmet rymmer 353 liter, eller 1.155 liter med fällt baksäte.

Utrustningsnivån är relativt hög för B-segmentet. Autobroms med fotgängarskydd, trötthetsvarnare och filövervakning är standardutrustning i alla versioner av Kia Stonic. Det elektroniska stabiliseringssystemet har flera funktioner som ska hjälpa föraren i kritiska situationer men även aktiv momentstyrning mellan drivhjulen.

Den som vill göra sin Kia Stonic mera personlig har många valmöjligheter, till exempel med annorlunda takkulör. Sjutums pekskärm och spegling av mobilen på skärmen är en del av möjligheterna, tillsammans med Apple CarPlay och Android Auto.

Säljstarten i Sverige inleds under kommande helg, 14–15 oktober, och här finns Kia Stonic i tre utrustningsnivåer med tre olika bensinmotorer. Detaljer och svenskt pris finns längst ner på sidan. 

 

Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser

Kia Stonic Action: 144.900 kronor

Action-utförande har fyrcylindrig 1,25-litersmotorn på 84 hk. Som standard ingår bland annat 7-tums pekskärm, autobroms inklusive fotgängarskydd, filövervakningssystem, trötthetsvarnare, AC, aux/usb-uttag, blåtandsuppkoppling med röststyrning, farthållare, backstarthjälp, elfönsterhissar fram och eluppvärmd läderklädd ratt.

 

Kia Stonic Advance: 163.900 kronor

Advance har fyrcylindrig 1,4-litersmotorn på 100 hk. Utrustning utöver Action-utförande ger: 15-tums aluminiumfälgar, armstöd med förvaringslåda, backkamera, elfönsterhissar även bak, mörktonade rutor från b-stolpen, parkeringssensor bak, takreling, usb-uttag bak och elektriskt infällbara ytterbackspeglar med blinkers.

 

Kia Stonic Advance Plus: 184.900 kronor

Advance Plus har 1,0T-motorn på 120 hk. Utöver Advance ingår följande i Advance Plus: tvåzons klimatanläggning, 17-tums aluminiumfälgar, delläderklädsel med flertonsinteriör (svart/grå/grå eller svart/grå/orange), kurvljusfunktion, LED-varselljus/bakljus och regnsensor.

 

Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser
Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser
Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser
Helt nya Kia Stonic har fått svenska priser
Annons
Annons
Rulla till toppen