Hoppsan – nya BMW 7-serien läcker ut i förtid

Någon BMW-anställd i Österrike kommer att ha ett allvarligt samtal med sin chef idag. Under en kort period öppnades nämligen ”bygg-bil-funktionen” för nya BMW 7-serien på den officiella hemsidan, trots att bilen inte har premiär förrän på onsdag. Nu kan du se detaljerna och titta på designen – blir det gasa eller bromsa för nya 7-serien?
Annons

Redan under nyårsnatten läckte det ut bilder på en helt omaskerad BMW 7-serie, den nya modellen med internkoden G11 (G12 med xDrive). Bilen var sannolikt på väg till en filminspelning och lämnades obevakad på flygplatsen.

Den officiella premiärdagen för nya 7-serien är på onsdag och då ska allt vara klappat och klart för att BMW:s utmanare till Mercedes S-klass ska kunna visas upp i all sin prakt. Förberedelserna i Österrike gick dock snett när någon tillfälligt öppnade upp funktionen ”bygg din bil” på BMW:s officiella hemsida. BMW-entusiasterna var förstås där blixtsnabbt och tog skärmdumpar, vilket gör att vi nu kan se detaljerna, priserna och paketens innehåll på till exempel sajten ”7Post – 7 Series Forum” (klicka på länken för att öppna nytt fönster).

BMW 7-serien får de nya sexcylindriga motorerna enligt modulsystemet där en stor del av gemensamma komponenter används för att bygga trecylindriga, fyrcylindriga och sexcylindriga motorer. Turbodieseln på 3,0 liter har internkoden B57 och ger 260 hk i 730d och 730d xDrive. Bensinturbon, B58, är också på 3,0 liter och ger 321 hk.

Tittar vi på skärmdumparna så ser vi bland annat att fälstorlekarna börjar vid 17 tum och man kan välja upp till 20 tum. Tretton exteriörkulörer finns med från början och det går att välja till M-Sportpaket, adaptiva LED-lampor, samma typ av laserstrålkastare som i i8, interiörpaketet ”Pure Excellence”, förarassistanspaket, TV-funktion, navigation ”Professional”, sportratt, komfortstolar fram och bak, alcantarainredning, aktiv farthållare, med mera.

Några viktuppgifter hittar vi inte i materialet, tyvärr. Vi vet att BMW haft ambitiösa mål när det gäller att banta bort vikt och nya 7-serien har en mix av höghållfast stål, aluminium, magnesium och framför allt kolfiber. Den kolfiberförstärkta epoxiplasten har BMW lärt sig att bemästra i massproduktion via modellerna i3 och i8 och i 7-serien är det framför allt takstolparna som förstärkts med kolfiber.

 

Missa inte denna läsning:

Nya BMW 7-serie avslöjad helt utan maskering

 

Annons
Annons
Rulla till toppen