Spänna handbroms V70
Bilsnack
Resultat 1 till 2 av 2
 1. #1
  Registered User
  Namn
  hhh
  Reg.datum
  jan 2006
  Ort
  Sweden
  Inlägg
  63

  Spänna handbroms V70

  Tjena, skulle behöva hjälp med bilen, de är en -99 och handbromsen funkar inte för fem öre, så ja sitter och funderar på vart spänner man handbromsen, olika på olika bilar och har itne gjort det på v70..MVH

 2. #2
  Nu på två hjul i kurvorna
  Namn
  R
  Reg.datum
  feb 2004
  Ort
  Anrika Norrort
  Jobb
  lösdrivare
  Inlägg
  6 332
  Först kan ni lätta lite justeringen upp vid spaken, finns en lucka under armstödet bakom spaken så att säga. Väck med den och skruva torxsskruven motsols. Sedan är det enklast om ni tar av bakhjulen och så finns det justeringshål på skivorna, ni fattar när ni tittar på skivan. Justeringen sitter ganska precis "kl 12" på vä sidan och "fem i tolv" på högersidan om jag inte minns helt fel, ficklampa är en bra uppfinning. Vänstersidan är förarsidan =)

  Där stoppar man in en spårmejsel i lämplig storleg och skruvar på ett "kugghjul". Uppåt för att spänna neråt för att släppa. Då justerar man först åt så att skivan blir stum, handbroms ann alltså. Sen losar man något så att skivan snurrar någorlunda lätta, lite annliggande gör inget för det snyggar till sig fort.

  Sedan monterar ni tebax hjulen och justerar åt igen (medsols) uppe på torxen igen tills spaken känns bra. Ska dock inte vara alltför hårt spänd utan 5-7 hack brukar vara lagom, annars riskr för att de rostar/fryser fast senare.

  Är det awd har ni enbart justering vid spaken gäller de nya = V70N 00- (finns dock både nya och gamla karossen modellår 00) så är det även då bara justering vid spaken. Om nyare så lossar man sargen som skindamasken sitter runt spaken, under där är en plastflärp som man viker upp. Där ser ni då en gängstång med mutter = 10mm som skruvas, samma sak där medsols för att spänna och motsols för att lossa. 5-7 hack rek även här och ännu viktigare iom att detta är primära justeringen på denna modell.

  Samma lika på s60/80/XC70 som på V70N. XC90 är felkonstruerad från början (fotbroms) men även efter modifiering så är det knappt något man vill röra = skitkonstruktion =)

  MVH
  Senast redigerat av Krock den 2006-06-27 klockan 14:54.
  Make it idiot-proof and someone will make a better idiot!

  Man får va som man é när man inte blev som man skulle.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •