Bilsnack
Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1
  Isåka:)) rikards avatar
  Namn
  Rikard G
  Reg.datum
  nov 2003
  Ort
  Skå
  Inlägg
  4 671

  Jag byter bromsrör.

  Jag gjorde ju tidigre en liten bildserie hur man kan laga ett rosthål, och den verkade vara ganska uppskattad av oss amatörer (vad proffs och förståsigpåare tycker bryr jag mig inte om)

  Så här kommer en liten guide om hur man kan byta bromsrör. Tyvär dåliga bilder

  Bild 1: Om man trycker ner pedalen en bit, och sätter nått så den håller sig kvar där, så rinner inte bromsvätskan ur resten av systemet, och man behöver bara lufta det man bytt.

  Bild 2: Jag klipper av rören och använder hylsa för att lossa nipplarna (Biltemas Optipunkt hylsor är guld) Är det allt för rostigt brukar det gå att slå på en mindre hylsa, går inte det är det svetstång som gäller, men då ska det vara proffs verktyg, Vise Grip eller liknade.

  Bild 3: Jag gör alltid egna rör, och använder bara Biltema, deras rör är otroligt lättjobbade. Efter att ha måttat och skurit av röret, rensar jag innerkanten med en kniv.

  Bild 4:Röret ska inte sticka upp för mycket, typ 4-5 mm.

  Bild 5: Jag har alltid lite koppar pasta på koningsnippeln så det inte fastnar. Man ska ju använda ett verktyg för att pressa nippeln, det har kastat för länge sen, jag klappar till med en hammare, går typ 10 ggr fortare.

  Bild 6: Innan du konar andra sidan av röret, glöm inte nippeln och dra även på några slangbitar om bilens ordinarie fästen för rören inte går att använda, A och O är att rören inte får ligga mot nån stans, slangbit och buntband är kanon.

  Bild 7: Dax att lufta. Luftnipplarna har jag tagit bort men hylsa dom oxå, och rengjort, gängorna insmorda med nått kladd, typ silverfett el kopparpasta. Jag luftar med vacum, pumpar alltså ur luften i en syltburk och öppnar sen nippeln, sen är det bara att hålla koll på nivån i bromsvätske burken och stänga nippeln när det är klart/inte kommer nån luft.

  Bild 8: Många rör blev det.

 2. #2
  Isåka:)) rikards avatar
  Namn
  Rikard G
  Reg.datum
  nov 2003
  Ort
  Skå
  Inlägg
  4 671
  Mera bilder.

 3. #3
  Registered User
  Namn
  David Johansson
  Reg.datum
  maj 2004
  Ort
  Gotland
  Inlägg
  3 379
  Snyggt!

 4. #4
  Räkodlare tompa245s avatar
  Namn
  Tommy L
  Reg.datum
  nov 2005
  Ort
  Mantorp
  Jobb
  Däck-krängare
  Inlägg
  2 180
  Bra guide. Gillar den om rost också
  LindbergRacing.se

  Volvo 945Gl
  Volvo 740Tic


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •