Bilsnack
Sidan 2 av 4 FörstaFörsta 1234 SistaSista
Resultat 16 till 30 av 55
  1. #16
    Registered User
    Namn
    Mattias L
    Reg.datum
    feb 2004
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    938
    Värm Crème Fraiche tomat/saffran tillsammans med lite pressad vitlök och vitt vin.
    Häll i ett gäng kräftstjärtar.
    Blanda ihop och servera till pasta med riven parmesan på toppen.

    Simpelt, snabbt och tokgott!

  2. #17
    Registered User
    Namn
    Andreas C
    Reg.datum
    mar 2010
    Ort
    Köping
    Inlägg
    488
    offra nån timme elr två när du väl lagar mat o gör storkok o sleva upp i matlådor o släng i frysen. då behöver du itne tänka mera sen under veckan..bara plocka upp o tina

  3. #18
    Big Fat Zatzy User
    Namn
    Christoffer R
    Reg.datum
    maj 2001
    Ort
    Stockholm
    Jobb
    Överlever
    Inlägg
    2 713
    Ta ett protein. TEx Kyckling, korv, qorn.

    Hacka i bitar och fräs med paprika och hackad lök.

    Blanda ner passerade tomater från tex Mutti. Ej något billigt skräp.

    Rör ner detta med pasta.

    Voila.

    Sedan går chili-con-carne med köttfärs väldigt fort att göra.
    "There is no substitute for cubic-inches"

  4. #19
    550WHP/630WNM MalZons avatar
    Namn
    Jonas M
    Reg.datum
    nov 2004
    Ort
    Växjö
    Jobb
    Bilskadereparatör
    Inlägg
    1 595
    Koka ris i 10 min, öppna en burk tonfisk, blanda, klart!

    Mvh Jonas

  5. #20
    Dä, alternativt Titta
    Namn
    Michael Q
    Reg.datum
    jun 2004
    Ort
    Quorthonland
    Inlägg
    1 230
    Tar du bönor från burk alltså? Bönor och baljväxter är inget jag räknar som snabbmat och det lönar sig att göra förmycket men kanske hellre kikärtor som dock tar ännu mer tid (blötläggning) men står sig som ensamt protein. Mer än i normalt kött.

    Extremt enkelt var det. Vattenkokare -> pulvermos, lägg i en smörklick. Majskolv i micron. Lol
    Plan A var att snacka istället. Plan B var att flytta.
    Plan C var att finta. Plan D är att springa.

  6. #21
    Skaffat svennebil franges avatar
    Namn
    Ragnar
    Reg.datum
    jan 2006
    Ort
    Västkusten
    Jobb
    Fd. korvgubbe, fd. spritlangare, fd. potatislangare, fd. säljare, fd. makaronikokare, numera skogsvårdstekniker.
    Inlägg
    3 845
    Citat Ursprungligen postat av Chaan Visa inlägg
    Tar du bönor från burk alltså? Bönor och baljväxter är inget jag räknar som snabbmat och det lönar sig att göra förmycket men kanske hellre kikärtor som dock tar ännu mer tid (blötläggning) men står sig som ensamt protein. Mer än i normalt kött.

    Extremt enkelt var det. Vattenkokare -> pulvermos, lägg i en smörklick. Majskolv i micron. Lol
    Du glömde studentklassikerna, nudlar i vattenkokaren och fiskpinnar i brödrosten
    Yes, I'm goin' to hell.
    But fuck it, it's gonna be warm and I'm gonna know people there.

  7. #22
    Dä, alternativt Titta
    Namn
    Michael Q
    Reg.datum
    jun 2004
    Ort
    Quorthonland
    Inlägg
    1 230
    Fiskpinnar är ju fisk med bröd (runt 50/50) så jag brukar inte äta någonting till. Sweet n' sour. En dag åt jag 15 fiskpinnar Badybilder Fiskpinnar var för övrigt äckligt på den tiden jag gick gymnasiet men i affären nu är vissa sorter bra.
    Plan A var att snacka istället. Plan B var att flytta.
    Plan C var att finta. Plan D är att springa.

  8. #23
    Registered User
    Namn
    Fredrik
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Norrut
    Jobb
    Student
    Inlägg
    1 039
    Citat Ursprungligen postat av Andyah Visa inlägg
    offra nån timme elr två när du väl lagar mat o gör storkok o sleva upp i matlådor o släng i frysen. då behöver du itne tänka mera sen under veckan..bara plocka upp o tina

    Gjorde det i söndags. Slängde in 1kg kycklingfile i ugnen, "wokade" 500gram grönsaker, och kokade 350gram nudlar, När allt var tillagat så blandade jag ihop allt i en gryta, kryddade lite efter smak, typ svartpeppar, chili, paprika m.m och lite Soya typ. Blir en hel del matlådor av det.
    //Fredde

  9. #24
    Registered User
    Namn
    Anders K
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    3 324
    tag två tinade laxblock per person, lägg i en smörad form, täck med pesto. salta och peppra. in i ugnen högt upp på 200 grader i 10 min.
    riv parmesanost och blanda i lite ströbröd. tag ut laxen och fördela peston över laxen och kör ytterligare 3min eller tills parmesanosten fått lite färg. vill du komplicera det, koka lite potatis och pressa den. (funkar såklart med färsk lax också)

  10. #25
    Registered User
    Namn
    Anders K
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    3 324
    en skiva färsk tonfisk om ca 150-200gram. (den ska var djupröd och ca 3cm tjock)

    stek hastigt på hög värme någon minut på varje sida. får ABSOLUT INTE överstekas. den ska vara närmast rå i mitten. salta o peppra, lite lime över och servera till en mix-sallad

  11. #26
    Registered User
    Namn
    Anders K
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    3 324
    strimla en köttbit (ca 150 gr). stek på hög värme. tillsätt kantareller, burk funkar när det inte finns färska, salta peppra. häll över grädde och riven västerbottenost. häll i lite japansk soya, och servera till pasta

  12. #27
    AMG abuser
    Namn
    Patrick W
    Reg.datum
    apr 2001
    Ort
    Ludvika
    Jobb
    Nc operatör
    Inlägg
    10 323
    läste inte genom hela tråden..
    men,, husvagnspotatisgratäng = valfri chips och grädde samt lök..
    Riv löken och ned med chipsen och spill på grädde så det täcker chipsen, sen in i ugnen på 22 grader i ca 15min.

    Jag har inte själv gjort det, men en pikey på jobbet sade det var kungligt gott..

    Obs! viktigt att riva löken, skivar man så lär det inte bli klar på mindre än 45minuter.
    Bästa hittils: 294hk/bar Audi 5a! (fanns mer att ta)

  13. #28
    har haft blått namn.
    Namn
    Michel B
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Sthlm
    Inlägg
    5 596
    Koka pasta och skär upp kyckling-filéer. Stek på dessa kycklingbitar. I med en halv burk smaksatt Creme Fraiche (chili/paprika, champinjon, tomat/basilika eller liknande) och en halv vanlig (jag tog hela burkar på 3 kyckling-fileer igår). Kanske ta i lite matlagningsgrädde också. Låt det puttra någon minut. Servera.

    Går på max 15 minuter allt som allt och är gott nog att servera på middagar...

  14. #29
    AMG abuser
    Namn
    Patrick W
    Reg.datum
    apr 2001
    Ort
    Ludvika
    Jobb
    Nc operatör
    Inlägg
    10 323
    latmans skrovmål..

    Snabbmakaroner kokade i varmvatten från kran.. typ förvärmt sen kokas på plattan.
    Kasta i några korvar under tiden det kokar.
    Smaksätter makaronerna och man får lite kött också

    tar kanske 3min totalt på en indukstionshäll

    Finns de som säger man ska inte koka mat i varmvatten från kran.. men fasen.. har man brådis så...
    Bästa hittils: 294hk/bar Audi 5a! (fanns mer att ta)

  15. #30
    Se och lär,Kungen är här! Danne The Kings avatar
    Namn
    Daniel Å
    Reg.datum
    dec 2001
    Ort
    Psyksäter
    Inlägg
    4 086
    Jäkla massa bra tips på snabb mat.
    Second place is the first loser

    http://danneking.bloggplatsen.se/

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •