Bilsnack
Resultat 1 till 4 av 4
 1. #1
  Registered User Gurres avatar
  Namn
  Gustaf S
  Reg.datum
  jun 2001
  Inlägg
  3 008

  Läskig omfördelningsskatt?

  Smutsiga bilar ska beskattas hårdare

  "Men förslaget höjer inte bara bonusen utan den bestraffande delen av fordonsskatten ska vara högre under de tre första åren som fordonet är i trafik. För bensin och dieselfordon uppgår den ökade skatten till 80 kronor per gram koldioxid som fordonet släpper ut per kilometer utöver 95 gram.

  För fordon som kan drivas av alternativa bränslen ligger koldioxidskatten på 11 kronor per gram som släpps ut per kilometer utöver 95 gram och gäller under alla år som fordonet är i trafik.

  Detta innebär att den genomsnittliga fordonsskatten under de första tre åren beräknas öka från 800 kronor till 3.050 kronor för bensindrivna personbilar. För dieselbilar beräknas den genomsnittliga skatten öka från 2.350 kronor till 6.850 kronor."


  Gäller att plocka ut något med en körvärdig motor innan 2018 då eller?
  350nm och 240 boxer häst är ju alltid kul

 2. #2
  räddar världen Solids avatar
  Namn
  Jesper A
  Reg.datum
  nov 2001
  Ort
  Stockhome
  Inlägg
  1 564
  Som vanligt känns det inte som att de ger lika mycket som de tar... Snittskatten kan ju liksom inte gå ner 2000 resp 4500 kr för bilarna som ligger under ovan sagda CO2-gränser. Om det inte är så att vissa får pengar från staten.
  Vissa nöjer sig med svenskt och tyskt, vi andra dricker tjeckiskt

 3. #3

  Namn
  Erik
  Reg.datum
  nov 2009
  Ort
  Upper East Side
  Inlägg
  5 043
  Bend over and enjoy the pounding!

 4. #4
  Registered User
  Namn
  Anders K
  Reg.datum
  jun 2006
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 324
  Set handlar inte om klimat och miljö, det handlar om intäkter. Om alla körde elbilar i sverige skulle de globala co2-utsläppen minska med ca0.4promille (20% av 0,2%). Och plötsligt skulle miljarder försvinna i intäkter. Politikerna kommer då finna andra sätt att beskatta bilismen. Förhoppnongsvis ramlar mp ur riksdagen och kanske kan en realistisk miljöpolitik där Sverige inte leker världssamvete ta vid?

  Att beskatta bilar för att de KAN släppa ut mycket co2 (när de används) är helt absurt. En bil som släpper ut 95gr och körs 4000mil släppper ut mer co2 på ett år än en bil som släppper ut 350gr och körs 300 mil. Där till såg jag en uträkning där en Ferrari släppte ut mindre co2 per förbrukad liter bensin jämfört med en småbil. Det enda raka är att beskatta utsläppen, och det görs reedan med skyhöga drivmedelsskatter. Dessutom - om du köper en Ferrari för 3 milj betalar du 600tkr i moms.... BTW - Svettsloppans tjänstebil, en skottsäker Audi A8L med w12 släpper ut 380 gr (eller däromkring)

  Kommer de som köper en billig miljöbil istället för en "riktig" bil dömas för skattesmitning? Det är ju som att sätta pengarna i Pananma...

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •