Svenska priser på nya Tesla: ”Den här bilen är helt galen”

Tesla Model S med fyrhjulsdrift är snabbare till 100 km/h än Audi RS 7 – och 30.000 kronor billigare. Här förklarar Teslachefen hur det känns att ge fullgas i Model S P85D.

Annons
Annons
Svenska priser på nya Tesla:
Elon Musk beskriver den nya, fyrhjulsdrivna versionen av Model S som ”helt galen” – den accelererar till 100 km/h på 3,2 sekunder.

Tesla visade upp flera fyrhjulsdrivna versioner av Model S i förra veckan, med tilläggsbokstaven D, för Dual Motor All Wheel Drive vilket alltså innebär att bilen har två elmotorer, en för framaxeln och en för bakaxeln. Den här drivlinan kommer senare också finnas i crossovern Model X.

Nu har Tesla också släppt de svenska priserna för D-modellerna. Instegsversionen heter 60D och kostar 691.650 kronor, fixar 0–100 km/h på sex sekunder, har en toppfart på 200 km/h och en räckvidd på 36 mil i 100 km/h. Du får dock betala extra för möjlighet att använda Teslas superladdare.

Ett steg upp finns Model S 85D med en räckvidd på 47,5 mil i 100 km/h. Den fixar 0–100 km/h på 5,4 sekunder och toppar 250 km/h. Här ingår också möjlighet att superladda bilen. Priset är 781.650 kronor.

Toppmodellen heter Model S P85D och kostar 1.094.650 kronor. Det är P85D som kan accelerera till 100 km/h på imponerande 3,2 sekunder. Räckvidden i 100 km/h är 44 mil.

Elon Musk presenterade de fyrhjulsdrivna Model S-versionerna på ett välbesökt pressevent under natten mot fredagen.

”Den här bilen är helt galen. Det är som att bli ivägskjuten från ett hangarfartyg. Helt otroligt”, sade han enligt Automotive News.

Och självklart vill också Elon Musk att köparna slår till direkt – det är ingen idé att vänta, enligt honom.

”Det är meningslöst för kunderna att vänta på en ny Tesla. Om ett år kommer den förbättras ännu mer. Då kan du vänta för alltid.”

Läs också: Tesla Model S – Varför finns andra bilar?
Läs också: Tesla inviger superladdare i Sverige – vi provladdar
Läs också: Tesla S P85D – ny, snabbare modell med fyrhjulsdrift

Annons
Annons
Rulla till toppen