Ministern: ”Vår nya elbil blir bättre och säkrare än Tesla”

Fikri Işık är övertygad om att Turkiets nya elbil är bättre än Tesla. Turkiet tar hjälp av svenska Nevs för att utveckla en ny elbil....

Annons
Annons
Ministern:
Ministern:
Fikri Işık är övertygad om att Turkiets nya elbil är bättre än Tesla.

Turkiet tar hjälp av svenska Nevs för att utveckla en ny elbil. Mycket av tekniken under skalet hämtas från gamla Saab 9-3.

Det handlar om en elbil som får en liten tvåcylindrig förbränningsmotor på 1,0 liter som räckviddsförlängare, ungefär som BMW i3 REX.

Ministern som leder arbetet heter Fikri Işık och han skryter nu för tidningen Hurriyet Daily News om hur bra bilen blir.

”Vår bil blir bättre och säkrare än Teslas bil. De måste sätta upp laddstationer, men vi sätter laddstationen i bilen tack vare en motor som förlänger bilens räckvidd”, säger han.

Och det blir ännu bättre: den nya turkiska elbilen blir dessutom säkrare än en Tesla, enligt Fikri Işık, på grund av ”strukturen för bilens mjukvara”. Han gick inte in mer detaljerat på hur han menar.

Det är dock vanskligt att jämföra två helt olika biltyper som dessutom lär ha helt olika prislappar. Tesla är en helt eldriven bil medan bilen från Turkiet alltså blir en elbil med räckviddsförlängare.

Turkiet betalade 40 miljoner euro för licensen för att få använda Nevs plattform.

Missa inga elbilsnyheter – gilla Recharge på Facebook!

Annons
Annons
Rulla till toppen