Konservativa märket vänder om helt – ska utveckla helt ny lyxbil med eldrift

Manfred Fitzgerald är märkeschef för Genesis. Hyundai ska utveckla en ny toppmodell med eldrift under lyxbilsmärket Genesis, skriver Financial Times. Det är dock inte klart...

Annons
Annons
Konservativa märket vänder om helt – ska utveckla helt ny lyxbil med eldrift
Manfred Fitzgerald är märkeschef för Genesis.

Hyundai ska utveckla en ny toppmodell med eldrift under lyxbilsmärket Genesis, skriver Financial Times. Det är dock inte klart när modellen ska lanseras och det är osäkert om den över huvud taget kommer till Sverige.

”Vi kommer definitivt titta på alternativa drivlinor med Genesis-varumärket och det är väldigt, väldigt uppenbart att eldrift finns på kartan. Jag tror helt eldrivna bilar blir framtiden för bilindustrin”, säger Manfred Fitzgerald, märkeschef för Genesis.

Genesis är Hyundais lyxbilsdivision på ungefär samma sätt som Toyotas motsvarighet Lexus. Målet är att sälja bilar med högre marginal än för ”huvudmärket”. Hittills har Genesis-modellerna varit mycket konservativa med ett diskret designspråk och konventionella drivlinor, men på bilsalongen i New York visade märket upp en ny konceptbil med hybriddrift och nu kommer alltså en ny elbil.

Hyundai ska inom kort lansera modellen Ioniq som kommer med flera drivlinor: som ”vanlig” hybrid, som laddhybrid och som elbil. Dessutom utvecklar Hyundai en ny generation av bränslecellsmodellen ix35.

Sydkorea har presenterat en långsiktig plan för hur andelen miljöbilar ska öka till 30 procent av nybilsförsäljningen fram till 2020. Idag är den siffran 2,6 procent. Bland annat ska Sydkorea införa förbrukningstester för dieselbilar med siffror från verklig bilkörning – inte bara från ett testlabb – och förbjuda alla dieselbilar som är äldre än elva år.

Tack för att du läser en nyhet på Recharge.se – Sveriges nya sajt om elbilar och modern transport! Följ oss gärna för att inte missa några nyheter. Du kan också få nyheterna direkt i din inbox.

Annons
Annons
Rulla till toppen