Första detaljerna om Autopilot 2.0 – snart kan den stanna vid rödljuset

Teslas Autopilot har fått mycket kritik på sistone, efter att en man omkom i sin Model S med Autopiloten aktiverad. Bilen körde in i ett lastbilssläp....

Annons
Annons
Första detaljerna om Autopilot 2.0 – snart kan den stanna vid rödljuset

Teslas Autopilot har fått mycket kritik på sistone, efter att en man omkom i sin Model S med Autopiloten aktiverad. Bilen körde in i ett lastbilssläp.

Nu kommer de första uppgifterna om version 2.0 av Autopiloten.

En av de största förändringarna är att Autopilot 2.0 kräver två kameror, skriver Technobuffalo. Flera prototyper, både Model S och Model X, har siktats på vägarna med två kameror.

”Systemet med dubbla kameror kan känna igen och reagera på stoppskyltar och trafikljus utan att föraren behöver ingripa”, säger en anonym källa till tekniksajten.

Det skulle i så fall vara ett stort steg jämfört dagens system som kräver att det finns en bil framför – annars bromsar inte systemet.

Det är oklart om dagens Teslaägare kommer kunna uppgradera sin bil till Autopilot 2.0. Tesla ska också släppa version 8.0 av bilens mjukvara, som bland annat innebär att systemet kan svänga av på en motorvägsavfart om föraren blinkar.

Annons
Annons
Rulla till toppen