Audis nya plan: Storsatsar på elbilar

Inte heller Audi kommer kunna hålla sig borta från att utveckla nya elbilar. Var och varannan dag nås vi av nyheter om att ytterligare någon...

Annons
Annons

Inte heller Audi kommer kunna hålla sig borta från att utveckla nya elbilar. Var och varannan dag nås vi av nyheter om att ytterligare någon biltillverkare ska utveckla nya elbilar – och nu står det alltså klart att även Audi ska göra det.

En fjärdedel av alla bilar som Audi ska sälja 2025 ska vara eldrivna. Den nya planen ska enligt uppgifter till Reuters presenteras av Audichefen Rupert Stadler under onsdagen.

Audi ska lägga en tredjedel av utvecklingsbudgeten på elbilar, digitala tjänster och autonom bilkörning. För att klara det måste Audi spara in på annat – specifikt på utvecklingen av nya förbränningsmotorer och på specialvarianter av motorer som bara säljs på vissa marknader.

Nyligen kom uppgifter om att Audis V8-motor kanske inte får någon efterföljare.

Tesla ska sälja en halv miljon bilar årligen 2020, och baserat på att Audi idag säljer 1,8 miljoner bilar årligen innebär det drygt 450.000 elbilar per år – eller ännu mer om Audi klarar målet att öka den totala försäljningen. Det skulle i så fall göra Audi till en allvarlig elbilskonkurrent för Tesla.

Även koncernsyskonet Skoda har stora elbilsplaner och ska bland annat lansera en helt eldriven suv.

Annons
Annons
Rulla till toppen