Volvochefens ambitiösa mål: Nu utvecklas två helt nya elbilar

Volvos nya plattform CMA ska ligga till grund för den nya, mindre elbilen. Det är redan känt att Volvo ska lansera en ny elbil 2019 med...

Annons
Annons
Volvochefens ambitiösa mål: Nu  utvecklas två helt nya elbilar
Volvos nya plattform CMA ska ligga till grund för den nya, mindre elbilen.

Det är redan känt att Volvo ska lansera en ny elbil 2019 med en räckvidd på 50 mil. Det avslöjades i oktober och förmodligen baseras den på nästa generation XC60, men det är inte bekräftat. Klart är dock att elbilen ska baseras på en bil i Volvos 60-serie.

Men Volvo ska också lansera ytterligare en elbil med en räckvidd på drygt 30 mil ungefär samtidigt, skriver Svenska Dagbladet. Den elbilen blir något mindre, gissningsvis en särskild version av Volvo V40 eller kommande XC40.

Volvochefens ambitiösa mål: Nu  utvecklas två helt nya elbilar
Håkan Samuelsson är vd på Volvo Cars.

En intressant detalj som Volvochefen Håkan Samuelsson avslöjade i samband med kvartalsrapporten var att elbilarna inte får litiumjonbatterier, som många andra elbilar.

”Vi väljer en annan beläggning i cellerna för att få tätare laddning. Den tekniken kan komma från Korea”, säger Håkan Samuelsson till SvD.

Han säger också att Volvo ska vara det bilmärke som snabbast ställer om till elektrifiering.

Det här är en stor omställning för Volvo som så sent som i mars 2015 hade fullt fokus på laddhybrider, och inte elbilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen