”De andra gör bara hushållsmaskiner”

En chef hos Tesla avfärdar konkurrenter som Nissan Leaf, Kia Soul EV, BMW i3 och Chevrolet Spark EV som ”inte mycket mer än (hushålls)apparater”. ”Nåväl,...

Annons
Annons

En chef hos Tesla avfärdar konkurrenter som Nissan Leaf, Kia Soul EV, BMW i3 och Chevrolet Spark EV som ”inte mycket mer än (hushålls)apparater”.

”Nåväl, hushållsapparater brukar vara användbara. Men de tenderar att vara vita. Och de tenderar att vara känslolösa”, säger Diarmuid O´Connell, ny vicepresident för affärsutveckling hos Tesla Motors, skriver Automotive News.

O´Connell gjorde sitt utspel i går vid CAR Management Briefing Seminars i Michigan. Mer specifikt anser han att elbilar från andra märken inte erbjuder tillräcklig räckvidd och att de kostar för mycket.

Han har gjort liknande kommentarer tidigare. O´Connell har sagt att andra tillverkares elbilar verkar vara byggda för att möta ett regelverk snarare än att göra en betydande förändring av fordonsmarknaden.

Men hur mycket substans finns det i uttalandet? Eller är det bara en oro inför en snar framtid då en mängd prisvärda elbilar med lång räckvidd når marknaden?

Redan i höst kommer Chevy Bolt EV som en direkt utmanare till Tesla Model 3, som dröjer ytterligare ett år: Överkomlig och med en räckvidd över 300 kilometer. Och faller inte Tesla Model S in under formuleringen ”kostar för mycket”?

”De andra gör bara hushållsmaskiner”
Diarmuid O´Connell, vicepresident för affärsutveckling hos Tesla Motors, går ut hårt mot konkurrenterna.
Annons
Annons
Rulla till toppen