Volvos spännande nyhet om självkörande bilar

Volvo har stora planer för självkörande bilar. Nästa år ska Volvo släppa ut 100 självkörande bilar på vägarna och dessutom utvecklas en självkörande bil tillsammans med Uber....

Annons
Annons

Volvo har stora planer för självkörande bilar. Nästa år ska Volvo släppa ut 100 självkörande bilar på vägarna och dessutom utvecklas en självkörande bil tillsammans med Uber.

Nu inleder Volvo ett samarbete med Autoliv för att ta fram ”nästa generations mjukvara för autonom bilkörning”, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett helt nytt företag som ska ägas av både Volvo Cars och Autoliv, och som ska ha huvudkontor i Göteborg. Här ska 200 personer jobba vid starten, en siffra som sedan ska utökas till över 600 personer. Företaget ska startas redan i början av 2017.

Det som företaget ska utveckla är avancerade assistanssystem och mjukvara för att göra bilar självkörande. Systemen ska sedan säljas till andra biltillverkare. Inkomsterna delas mellan Volvo och Autoliv.

”Genom att kombinera våra kunskaper och resurser skapar vi en världsledare inom mjukvara för självkörande bilar. Det innebär att vi kan lansera den här spännande tekniken snabbare”, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars.

Annons
Annons
Rulla till toppen