Rabatt på en ny Tesla? Inte om Elon Musk får bestämma

Det har ryktats om att Tesla erbjudit ordentliga rabatter på nya bilar de senaste månaderna. Anledningen är att Tesla är under enorm press att leverera så...

Annons
Annons

Det har ryktats om att Tesla erbjudit ordentliga rabatter på nya bilar de senaste månaderna. Anledningen är att Tesla är under enorm press att leverera så många bilar som möjligt innan året är slut.

Teslachefen Elon Musk behöver få in mer pengar i företaget inför produktionsstarten av Model 3, och då krävs positiva siffror.

Men nu vill Elon Musk se ett slut på rabatterna, som enligt honom går emot Teslas policy. I ett mejl förklarar han att de anställda inte ska gå emot en något så ”fundamentalt för Teslas integritet”.

Tesla kan erbjuda rabatt på vissa bilar som använts som provkörnings- eller demobilar, eller för bilar som på något sätt är skadade. Men det blir inga rabatter på felfria bilar som precis rullat av bandet.

”Det finns inget som betyder så mycket som vår integritet som företag. Kunderna måste veta med absolut säkerhet att de alltid kan lita på att Tesla gör rätt för sig”, skriver Elon Musk i mejlet.

Han gratulerade också de anställda till ett ”fantastiskt kvartal” som enligt honom mycket väl kan bli det bästa i Teslas historia.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen