Mitsubishi ger en försmak av nästa laddhybridsuv

Det dröjer inte alltför länge innan det börjar bli dags för en ersättare till Mitsubishi Outlander. Suven har lockat många svenska köpare eftersom den finns...

Annons
Annons

Det dröjer inte alltför länge innan det börjar bli dags för en ersättare till Mitsubishi Outlander. Suven har lockat många svenska köpare eftersom den finns som laddhybrid. Men tekniken går fort framåt och nu visar Mitsubishi hur efterföljaren skulle kunna se ut.

Mitsubishi Ground Tourer, eller GT-PHEV som den också kallas, är en konceptbil som visas upp på bilsalongen i Paris. Men till skillnad från många andra konceptbilar verkar den inte ligga alltför långt in i framtiden.

Mitsubishi ger en försmak av nästa laddhybridsuv

Karossen har betydligt mer coupéstuk än dagens Mitsubishi Outlander. Det ger en snyggare och sportigare profil, men sämre innerutrymmen. Det återstår att se om nästa Outlander blir en trendig ”coupésuv”.

Under huven finns en 2,5-liters bensinmotor och Mitsubishi Ground Tourer har inte mindre än tre elmotorer (en framtill på 122 hästar och två bak på 61 hästar vardera) samt ett 25 kWh-batteri som är placerat under golvet.

Mitsubishi ger en försmak av nästa laddhybridsuv

Det nya hybridsystemet ska vara lättare än det i dagens Outlander, och bilen har dessutom adaptiv fjädring som sänker bilen i högre hastigheter och aktiv aerodynamik i fronten som stänger till luftintagen när de inte behövs. Det ska ge lägre förbrukning.

På eldrift ska Mitsubishi Ground Tourer fixa hela tolv mil på eldrift, vilket i så fall är betydligt längre än dagens laddhybrider. Utsläppen vid blandad körning ska hamna på 26 gram koldioxid per kilometer.

Mitsubishi ger en försmak av nästa laddhybridsuv
Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen